Kim Clijsters: "Goffin heeft een talent dat slechts weinig spelers bezitten"

BELGA
Zondag is het weer zover! Dan rollen de tennisballen op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Kim Clijsters, tweevoudig finaliste aan de Porte D'Auteuil, laat in een interview met Tennisplaza haar licht schijnen op de kansen van de Belgen.

"Alle hoop bij de mannen is gevestigd op David Goffin. Sinds de Australian Open ben ik hem meer en meer gaan volgen en het viel me op hoeveel rijper hij geworden is als speler. Hij heeft heel veel vertrouwen en weet dat hij het de topspelers moeilijk kan maken. Dat heeft hij de voorbije weken bewezen en nu moet hij hard blijven werken. Goffin heeft een talent dat slechts weinig spelers bezitten en daar moet hij op verder bouwen. Wat hij enkele jaren geleden in Parijs gepresteerd heeft (vierde ronde in 2012), is iets wat hij ook nog naar deze editie kan meepakken. Hij speelt graag in Parijs en dat motiveert. Ook het feit dat er altijd veel Belgische supporters aanwezig zijn, moet hij in positieve zin gebruiken."

Wickmayer en Flipkens
Bij de vrouwen staan met Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens al zeker twee vrouwelijke landgenotes op de hoofdtabel. "Hoewel gravel niet hun favoriete ondergrond is, denk ik dat Flipkens en Wickmayer het heel wat meisjes moeilijk kunnen maken. Voor Wickmayer is het vooral van belang dat ze haar spel niet te veel aanpast op gravel. Ze moet haar dominante tennis blijven spelen. Flipkens speelt dan weer erg gevarieerd waardoor ze heel wat speelsters, ook toppers, kan laten twijfelen."

Zeven Belgen in kwalificaties
Daarnaast strijden op dit moment ook nog altijd zeven Belgen in de kwalificaties om een plekje op de hoofdtabel te bemachtigen. Gisteren boekten de mannen een knappe vijf op vijf en vandaag nam ook Elise Mertens bij de vrouwen een goeie start. Toch is Clijsters voorzichtig. "De kwalificaties zijn altijd moeilijk om in te schatten. Er moeten drie wedstrijden gewonnen worden, wat een hele opdracht is. Het belangrijkste is dat ze erin blijven geloven."

BELGA
BELGA
BELGA