Kim Clijsters: "David heeft het in zich"

photo_news
Vijftien jaar geleden stond Kim Clijsters (32) op Roland Garros in haar eerste grandslamfinale. Vandaag hopen we stiekem dat David Goffin met een beetje geluk haar dat nadoet. "Ik had dit ergens wel verwacht.", zei de drie maanden zwangere Limburgse.

Kim, ben je onder de indruk van David Goffin en zijn parcours tot nu toe?
Kim Clijsters: "Ja, al had ik het ergens misschien wel een beetje verwacht. Hij heeft het immers in zich. Nadat hij het hier een aantal jaar geleden al eens goed had gedaan (achtste finale in 2012, red) was het enkel een kwestie van zich aan te passen aan zijn nieuwe status. De zaken die er bijkomen, de manier waarop andere spelers hem bekijken, dat heeft zijn tijd nodig gehad. Maar David geeft een heel volwassen indruk. Op de moeilijke momenten blijft hij heel kalm en speelt hij vaak zijn beste tennis. Dat is toch iets dat alleen de heel goede spelers kunnen, en dus een goed voorteken."

Welke vooruitgang Goffin gemaakt heeft volgens Clijsters en welke meerwaarde een grandslamwinnaar in het team kan bieden? Lees het op HLN Plus. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.