Kim Clijsters ambassadeur van Limburgsymbool

UNKNOWN

Het 'Limburggevoel', dat de eenheid van de Limburgers moet uitdrukken, wordt voortaan uitgedragen door niemand minder dan Kim Clijsters. Op een persconferentie werd de tennisster vandaag voorgesteld als ambassadeur van het Limburgsymbool, het logo dat als teken dient van die geografische verwantschap.
 
Het Limburgsymbool is in het leven geroepen om uitdrukking te geven aan het Limburggevoel, dat zoveel mogelijk Limburgers met elkaar wil verbinden. Het wordt beschouwd als een middel om de Limburgse identiteit te versterken en uit te dragen. Nu is tennislegende Kim Clijsters bereid gevonden om op te treden als ambassadeur en hét gezicht van het Limburgsymbool. Gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen lichtte de keuze toe: "Dat Kim Clijsters hét gezicht is van Limburg, hoeft niet te verbazen. Haar uitstraling is op en top Limburgs: vriendelijk, warm, hartelijk en vol levensvreugde, zowel op als naast het tennisveld. Precies dezelfde uitstraling dus als het Limburgsymbool..."
 
De nieuwe ambassadeur zelf aanvaardt haar opdracht met de glimlach. "Dat Limburggevoel is me absoluut niet vreemd", zegt Clijsters. "Ik ben er trots op Limburgse te zijn. Iedereen weet dat ook, dus ik voel me sowieso al een beetje ambassadeur. Het is een hele eer om dat nu ook officieel te mogen zijn. Het Limburgsymbool kan op mij rekenen, in binnen- en buitenland."
 
Tijdens de Fed-cup dit weekend in Hasselt krijgt Clijsters het Limburgsymbool officieel overhandigd. (belga/lpb)