Exclusief voor abonnees

Kan het contrast groter? Belgische rolstoeltopper krijgt 7.200 euro met Masters, Tsitsipas 1,23 miljoen

Joachim Gerard won dinsdag de Masters en kreeg daar ‘maar’ 7.200 euro voor.
ITF Tennis Joachim Gerard won dinsdag de Masters en kreeg daar ‘maar’ 7.200 euro voor.
De Masters. Wie dat officieuze WK in het tennis wint, mag zich meteen miljonair noemen. Tenzij je paralympiër bent, dan moet je genoegen nemen met een habbekrats. Zoals Joachim Gérard (31). De rolstoelatleet uit het Waalse Court-Saint-Étienne won dinsdag de Masters al voor de vierde keer in zijn carrière.

1,23 miljoen euro, dat is wat de Griek Stefanos Tsitsipas tien dagen terug aan zijn zege van de Masters verdiende. Da’s 170 keer meer dan het prijzengeld - 7.200 euro - dat Joachim Gérard dinsdag voor zijn overwinning in Orlando kreeg. Het verschil? Gérard is een paralympische atleet. Hij was een baby van negen maanden toen polio zijn onderste ledematen aantastte. Niet dat hij zich zijn lot beklaagt. Gérard heeft nooit anders gekend. “Het is altijd bizar als ik mensen hoor zeggen hoe dapper ik ben. In mijn ogen doe ik niets uitzonderlijks. Ik focus me op wat ik kan, niet op wat me is ontzegd. Ik heb het geluk dat ik van mijn sport mijn job kon maken.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.