Julia Görges is eerste finaliste in Zhuhai - Wickmayer begint tegen Zanevska in Thailand

photo_news

Wickmayer loot Zvonareva in Thailand

Yanina Wickmayer (WTA 112) speelt in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Thaise Hua Hin tegen de Russin Vera Zvonareva (WTA 200). Het wordt het derde onderlinge duel tussen de tennissters, het eerst in ruim zeven jaar. Zvonareva, een voormalig nummer 2 van de wereld, won de twee vorige ontmoetingen, in 2009 in Los Angeles en in 2010 op Wimbledon.

Bij winst treft Wickmayer, die het vijfde reekshoofd is, in de achtste finales thuisspeelster Luksika Kumkhum (WTA 124) of een qualifier. 

Vandeweghe en Görges staan in finale Zhuhai

De Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA 12) en de Duitse Julia Görges (WTA 18) zijn de finalistes van de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai. Tweede reekshoofd Vandeweghe versloeg in haar halve finale de Australische Ashleigh Barty (WTA 20) met 6-3 en 6-3. Enkele uren eerder had Görges, ook met twee keer 6-3, de maat genomen van de Letse Anastasija Sevastova (WTA 15).

Coco Vandeweghe mikt zondag op een derde toernooizege, nadat ze in 2014 en 2016 de beste was op het gras van Rosmalen. Julia Görges gaat voor een vierde WTA-titel, de tweede in 2017 nadat ze twee weken geleden de Kremlin Cup in Moskou won. De Duitse mocht ook al vieren in het Oostenrijkse Bad Gastein (in 2010) en voor eigen volk in Stuttgart (in 2011).

De 25-jarige Vandeweghe en de 28-jarige Görges troffen elkaar nog niet eerder op het WTA-circuit. De winnares volgt op de erelijst van deze Masters Bis (of B-WK) de Tsjechische Petra Kvitova op.