Japanse Hibino bereikt allereerste WTA-finale

PHOTO_NEWS
Nao Hibino heeft zich vandaag als eerste geplaatst voor de finale van het WTA-tennistoernooi van het Oezbeekse Tashkent (hard/250.000 dollar). De 20-jarige Japanse, 's werelds nummer 117, nam in de halve finales in twee sets de maat van de Servische Bojana Jovanovski (WTA 106). Het werd 6-3 en 6-4.

Voor Hibino wordt het pas haar allereerste finale op het WTA-circuit. Haar zege op Jovanovski was vrij verrassend, aangezien de Servische het toernooi in 2013 nog wist te winnen en vorig jaar verliezend finaliste was. In de finale treft Hibino de Kroatische Donna Vekic (WTA 137).

Ze klopte de Russische Evgeniya Rodina (WTA 93) met 7-5 en 6-1 en staat voor de tweede keer in de eindstrijd in Tashkent, na haar verloren finale van 2012. De Kroatische kan morgen haar tweede WTA-titel winnen, vorig jaar pakte ze de eindzege in Kuala Lumpur.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus