Invallende duisternis spelbreker voor David Goffin

BELGA

David Goffin (ATP 105) strijdt maandag op Roland Garros verder tegen de Oostenrijker Jürgen Melzer (ATP 56) voor een plaats in de tweede ronde. De wedstrijd in de openingsronde tussen de 23-jarige Luikenaar en Melzer ging zondagavond van start. Goffin verloor meteen zijn eerste servicegame en kon dat tegen een goed serverende en quasi foutloze Melzer niet meer goedmaken (4-6).

PHOTO_NEWS

In set twee vocht Goffin, twee jaar geleden als qualifier nog goed voor een achtste finale tegen Federer, terug. Hij won nu wel zijn eerste opslaggame na een kleine marathon, waarmee meteen de toon van de felbevochten set werd gezet. Melzer zorgde tot twee keer toe voor een rebreak, maar bij 6-5 ging Goffin opnieuw door zijn service, waardoor de bordjes bij het vallen van de nacht in de Parijse hoofdstad in evenwicht zijn. Goffin koos in die set gergeld op de goeie momenten voor de aanval, verzilverde zijn breakkansen en zal ongetwijfeld spijt hebben dat de match noodgedwongen moest stilgelegd worden. Overleeft Goffin de eerste ronde, wacht hem met de Fransman Tsonga een loodzware opdracht.

EPA

Naast Goffin nemen er nog drie Belgen deel aan het toernooi. Kirsten Flipkens (WTA 22), Yanina Wickmayer (WTA 65) en Alison Van Uytvanck (WTA 94) doen dat in het enkelspel bij de vrouwen. Flipkens neemt het in de eerste ronde op tegen de 19-jarige Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 106), Van Uytvanck krijgt de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA 159) tegenover zich en Yanina Wickmayer kruist de degens met de Deense Caroline Wozniacki (WTA 14).

BELGA
PHOTO_NEWS