In deze glazen droomvilla van 8,2 miljoen aan meer Zürich neemt Federer zijn intrek

Kamata Development/Twitter

Roger Federer is klaar om zijn intrek te nemen in 'The Residence': een drie verdiepingen tellende droomvilla die uitgeeft op het meer van Zürich. De villa ter waarde van 8,2 miljoen euro is gelegen in het Zwitserse belastingparadijsje Wollerau. Rond het hoofdvertrek zijn ook twee luxeappartementen gebouwd, waarin eentje voorzien is voor de ouders van Roger, Robert en Lynette. Naast het fantastische uitzicht zijn ook de immense raampartijen, grote balkons, een ondergrondse parking en het obligate zwembad absolute eyecatchers.

Kamata Development

Eind dit jaar zou Federer (33) verhuizen van zijn huidige woonst in Wollerau naar 'The Residence'. In 2008, een jaar voor zijn huwelijk met de Slovaakse Mirka Wawrinec (36), maakte 'King Roger' de overstap van Basel naar Wollerau. Dat bevindt zich op twintig minuten rijafstand van Zürich en het kanton staat bekend om zijn belastingvriendelijk klimaat. Andere bekende inwoners van Wollerau zijn F1-piloten Kimi Räikkönen en Felipe Massa en gewezen UBS-baas Marcel Ospel.

Kamata Development

The Residence, dit jaar opgetrokken door de Zwitserse projectontwikkelaar 'Kamata Development', telt 500 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Voldoende ruimte dus voor de twee tweelingen: de vijfjarige meisjes Myla en Charlene en de jongens Leo en Lenny, die in mei van dit jaar het levenslicht zagen.

Kamata Development

Federer staat erom bekend het ATP-circuit af te reizen in het gezelschap van zijn gezin. "Mijn vrouw doet heel wat werk. Ik probeer haar te helpen zo veel ik kan", aldus Roger op een persconferentie na de geboorte van de tweede tweeling. "We kunnen ook rekenen op de grootouders en ook de leden van mijn team. Natuurlijk hebben we wel soms hulp nodig, zodat Mirka af en toe ook wat kan slapen of naar mijn matchen kan komen kijken. Er komt heel wat organisatie bij kijken, maar ondertussen weten we wel hoe het moet. Ik kijk uit naar het tourleven met de familie. Na mijn carrière zal het reizen wel voor langere tijd gedaan zijn. Ik kijk dus uit naar de komende jaren."

Kamata Development
Kamata Development