Het ene toernooi is het andere niet: Elise Mertens na marathonpartij meteen out in Dubai

EPA

Elise Mertens (WTA-16), zaterdag nog toernooiwinnares in Doha, is vandaag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Dubai (2.828.000 dollar) meteen uitgeschakeld. De 23-jarige Limburgse moest na een marathonpartij het hoofd buigen voor de Chinese kwalificatiespeelster Zhu Lin (WTA-107). Pas na 2 uur en 58 minuten stond de 5-7, 6-4, 7-5 op het scorebord. Mertens was zestiende reekshoofd op het hardcourt in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook vorig jaar sneuvelde ze er in de eerste ronde.

“De ene week is de andere niet.” Elise Mertens (WTA 16) zei het nog na haar triomf op het WTA-toernooi in Doha, waar ze achtereenvolgens Kiki Bertens (WTA 8), Angelique Kerber (WTA 6) en Simona Halep (WTA 3) opzij zette op weg naar de eindzege. “Ik heb alles gegeven, maar was gewoon een beetje vermoeid”, gaf de Belgische nummer één toe na de marathonmatch van bijna drie uur. “Het was niet zo dat ik er geen zin in had. Ik zat bovendien met pijntjes in de rug en de heup na Doha en moest de kiné op het veld roepen.” Mertens kan nu even uitrusten. Haar volgende toernooi wordt dat van Indian Wells (6-17 maart).

Haar Chinese tegenstreefster verraste met dezelfde woorden na het duel. “Met mijn kwalificatieduels erbij geteld zat ik ook aan zes wedstrijden op één week. Ik wist dat ik tegen Mertens moest doorbijten en nooit de aandacht mocht verliezen. Elise strijdt altijd voor elke bal. Ze versloeg me vorig jaar en ik was vooraf dan ook wat nerveus. Dit was een belangrijke match voor mij, want ik wil absoluut naar die top 100. Ik ben dan ook heel gelukkig.”

Mertens treedt zo niet in de voetsporen van Justine Henin. Zij is - samen met de Zwitserse Martina Hingis - de enige tennisspeelster in de geschiedenis die na elkaar zowel Doha als Dubai op haar naam schreef. Henin flikte dat kunstje in 2007. Ze won het toernooi in Dubai in totaal vier keer (2003, 2004, 2006 en 2007).

AFP
Zhu Lin.
AFP Zhu Lin.
AP
EPA
EPA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef segers

  Misschien nog eens een timeout van 10min moeten vragen zoals in Doha!? Heel onsportieve winst toen. Was niet veel te merken van haar rugblessures . Was echt een wonderdokter.

 • Gino Denil

  Osaka verloor meteen haar eerste wedstrijd nadat ze nummer 1 werd, Marc Sierens. Het is een sport. Daar kun je in winnen en in verkiezen. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 100 is 1%. En als die topper een wat mindere dag heeft en die subtopper een hele goede dan is dat verschil weg. Iemand die bovendien net een finale gewonnen heeft komt in het volgende tornooi wat minder fris aan de start.

 • Marc Sierens

  Altijd die uitvluchten,bekijk hun ranking Mertens zou moeten winnen hebben met overschot,denk dat het grote probleem bij haar is zweven niet met de voetjes op de grond blijven,de verbetenheid van bvb Justin zou ze moeten hebben.

 • jean petermans

  Logisch na haar overwinning in Qatar, niet voldoende recuperatie na 1 dag + reizen.

 • Wim Bulckens

  Onvoldoende kunnen recupereren na Doha, en de pech om meteen op een heel stugge tegenstander in bloedvorm te botsen