Henin over Clijsters: "Misschien had ze haar tegenstander wat meer moeten haten"

BELGA
Vandaag, in het Canvas-programma Karakters, krijgt de eeuwige rivaliteit tussen Kim en Justine Hénin een groot hoofdstuk. Beide dames blikken openhartig terug op hun jarenlange strijd. En ze blijken een veel nauwere band te hebben dan iedereen vermoedt.

"Toen haar mama stierf, had Justine het heel moeilijk", zegt Kim. "Ik heb toen geprobeerd haar op te vangen. Ik had met haar te doen, ik gunde haar het geluk. En dat is altijd zo gebleven. Misschien heeft dat me in onze onderlinge duels wel parten gespeeld."

Magisch moment
"Toen ik in 2003 de finale van Roland Garros won tegen Kim, zei ze letterlijk 'Ik ben zo blij voor jou'. En dat meende ze", stelt Justine. "Ze was oprecht gelukkig. Dat voelde ik. Het was een magisch moment. Misschien was Kim tijdens haar carrière net iets te vriendelijk, net niet gemeen genoeg."

Henin pakt ook nog uit met een opvallende analyse van Clijsters als tennisster: "Ze had misschien haar tegenstander wat meer moeten haten. Ze was niet gemeen genoeg. Kim is iemand die iedereen apprecieert. Ze wilde soms ook wel strijdvaardiger zijn. En dat is haar af en toe wel gelukt, maar ze is net iets te aardig."