Grootste nederlaag ooit Serena Williams was geen verrassing, Amerikaanse komt nu met aangrijpende verklaring: "Ik kon het niet uit mijn hoofd krijgen"

AFP
Serena Williams (36) leed begin deze maand een bijzonder pijnlijke nederlaag op het toernooi van San José. De Amerikaanse verloor met 6-1 en 6-0 van de Britse Johanna Konta, haar grootste nederlaag ooit. Williams kon zich echter niet concentreren. Vandaag vertelde ze waarom: tien minuten voor aanvang van de partij vernam ze dat de moordenaar van haar halfzus Yetunde Price vrijgelaten zou worden. 

De 23-voudige grandslamwinnares zag het nieuws voorbijkomen op Instagram, toen ze even op haar telefoon bezig was voor aanvang van de wedstrijd. Robert Maxfield, een voormalig bendelid van de Southside Crips, wordt drie jaar eerder vrijgelaten wegens goed gedrag. Maxfield schoot Price in 2003 dood in New York.

AFP

"Ik kon het niet uit mijn hoofd krijgen", aldus Williams in gesprek met Time. "Het was heel zwaar. Ik dacht vooral aan haar kinderen, en hoeveel ik van ze hou. Mijn zus komt in ieder geval niet terug wegens goed gedrag."

Meteen na de wedstrijd wilde Williams niet zeggen wat er aan de hand was, maar het was duidelijk dat ze met iets anders bezig was dan tennis. "Er speelt momenteel zoveel in mijn hoofd, ik heb geen tijd om stil te staan bij een nederlaag", zei Williams toen. "Ik was duidelijk niet op mijn best."

De 36-jarige Williams maakte dit jaar haar rentree in het tenniscircuit na de geboorte van haar Alexis Olympia. Ze reikte op Roland Garros tot de vierde ronde en verloor op Wimbledon in de finale van Angelique Kerber. 

AFP8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • rudolf jacobs

  Serena mooie speelsters lef moed en karakter ,een goede moeder voor haar kind,kan ook zijn dat ze daarom op haar gsm zat,voor de wedstrijd,trouwens dat is jullie hieronder niet jullie zaak,alsof jullie wel zonder je gsm kunnen hoeveel onder jullie gaan met je gsm slapen,heel veel jaloezie zie ik hier,deze dame is 36 jaar ik ken niet veel toppers op die leeftijd

 • Gino Denil

  Als je bijna nooit verliest dan ben je het ook niet zo gewoon om te verliezen. En een normaal sportmens zit 10 minuten voor de wedstrijd niet op zijn smartphone. Maar iemand die meer dan 20 jaar haar sport zo overtuigend domineert is geen normaal sportmens.

 • rik cappelle

  Wanneer die vliegende bom verliest is ter altijd iets. Ze loopt over van de pretentie. Walgelijk.

 • vanaeken jokke

  Welk normaal sportmens zit 10 minuten voor een grote match nog op zijn smartphone bezig.Er zullen meer en meer slechte dagen komen dan goede maar daar zal ze nog niet over nagedacht hebben.

 • Luc Cleynhens

  Pillekes werken niet meer zeker !!!!!!