Granollers en Lopez winnen dubbelspel op Masters

EPA
De Spanjaarden Marcel Granollers en Marc Lopez hebben het dubbelspel gewonnen op de ATP World Tour Finals in Londen. In de finale had het Spaanse duo anderhalf uur nodig voor een 7-5, 3-6 en 10-3 zege tegen de Indiërs Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna. Granollers en Lopez waren de zesde reekshoofden, het Indiase paar was als vijfde ingeschat.

Lopez en Granollers -respectievelijk negende en tiende op de ATP-dubbelranking- werden allebei in Barcelona geboren en wonen daar nog steeds. Sinds 2011 vormen ze een vast dubbelpaar. Vorig seizoen leverde dat twee finaleplaatsen op, dit jaar stonden ze in zeven finales.

In Londen boekten ze hun derde toernooizege, na Gstaad en Rome. In totaal zitten de 30-jarige Lopez en de 26-jarige Granollers allebei aan negen dubbeltitels. Beiden stonden ze voor het eerst in de finale van de World Tour Finals. In een Grand Slam konden ze nog niet tot de eindstrijd doordringen.

Op de erelijst volgen Granollers en Lopez de Wit-Rus Max Mirnyi en de Canadees Daniel Nestor op. Ze zijn de eerste Spaanse winnaars sinds 1975. Dat jaar wonnen Juan Gisbert en Manuel Orantes in Stockholm de toenmalige Masters.

EPA
AP