Goffin strandt op zucht van serieuze stunt tegen Djokovic

David tegen Goliath, zo werd de tweederondepartij op het ATP-toernooi van Cincinnati tussen David Goffin en Novak Djokovic omschreven. Maar dat werd het nooit. Integendeel zelfs, Goffin bracht de nummer één van de wereld serieus aan het wankelen en kon de overwinning al ruiken. Onze landgenoot leidde met 3-0 (en twee breaks) in de beslissende derde set, maar net dan ging het licht uit. De Serviër won zes games op rij en trok na bijna twee uur tennis het laken naar zich toe, 6-4 2-6 6-3.

David Goffin stond al twee keer eerder tegenover Novak Djokovic, maar nog geen enkele keer wist de 24-jarige Luikenaar aan het langste eind te trekken. Ook vandaag werd meteen duidelijk dat Goffin voor een lastige klus stond. Bij een 2-1 achterstand moest hij voor een eerste keer zijn opslag inleveren. Djokovic stoomde meteen door naar 4-1, maar daarna sputterde de motor even. De foutenlast van de Serviër ging omhoog, terwijl Goffin stilaan het juiste ritme vond. Onze landgenoot ging door de opslag van 'Nole' en hing de bordjes weer gelijk (4-4). Maar net op dat moment Djokovic zien waarom hij de onbetwiste nummer één van de wereld is. Hij bleef heel solide en profiteerde van enkele ongedwongen fouten van Goffin, 4-6.

AP
AP
AP

Goffin draait rollen om
In de tweede set kregen we een heel ander spelbeeld. Djokovic moest meteen zijn opslag inleveren waarna hij zijn 'cool' even verloor. Het racket van de Serviër moest eraan geloven, iets wat hem ook nog een warning van de umpire opleverde. Maar de woede-uitbarsting bracht weinig soelaas. Integendeel zelfs, Goffin bleef op een bijzonder hoog niveau acteren en ging nog een tweede keer door de opslag van Djokovic. Bij 5-2 mocht onze landgenoot serveren voor setwinst en het was meteen raak. Een (zoveelste) ongedwongen fout van de nummer één van de wereld trok de stand weer in evenwicht, 6-2. Een stunt in de maak?

AP
AP

Goffin kan 3-0 bonus niet benutten

Daar leek het in ieder geval op. Djokovic wist van geen hout pijlen meer te maken en leverde meteen weer zijn opslag in. Goffin was haast foutloos en stoomde door naar 3-0. De Serviër, die een bloedeloze en lome indruk gaf, op de rand van de uitschakeling. Maar net op het moment van de waarheid faalde de Luikenaar. Goffin maakte enkele cruciale missers en gaf zijn opponent weer moed. In geen tijd was alles te herdoen in de derde set, 3-3. Djokovic rook bloed en krabbelde voor het eerst weer op voorsprong. Bij Goffin was de tank helemaal leeg. De Beste Belgische tennisser kon geen game meer winnen en moest na bijna twee uur moedig het hoofd buigen, 6-4 2-6 6-3.

In een tweet na de match strooide David Goffin met lof naar Djokovic. "Mijn grote complimenten aan Djokovic. Hij speelde op het einde zijn beste tennis." Ook de Serviër had de nodige felicitaties klaar voor zijn tegenstrever. "Ik verloor mijn concentratie en David toonde zich erg sterk vanaf de baseline. Ik voelde me niet erg goed en had last van de wind. Na twee breaks van Goffin stond ik 0-3 achter, maar ik slaagde erin terug te keren door te vechten en in mezelf te geloven. Dat is al wat ik kon doen op een dag als deze."

GETTY
GETTY
AFP