Goffin stoot door in Rome na winst tegen Wawrinka - Serena Williams geblesseerd

AFP
David Goffin (ATP 23) heeft zich in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Rome voorbij Stanislas Wawrinka (ATP 29) geknokt. Onze landgenoot verloor de eerste set, maar herpakte zich. In de volgende ronde ontmoet Goffin de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 9).

Een week na zijn uitschakeling in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Madrid, zag het er even opnieuw niet goed uit voor Goffin. Het wedstrijdbegin was wel in evenwicht: Wawrinka en Goffin wonnen om de beurt een punt. Halverwege de eerste set moest de match even worden stilgelegd voor een toeschouwer die onwel was geworden. De onderbreking bracht Goffin wat uit zijn ritme, Wawrinka won de eerste set met 4-6, mede geholpen door twee dubbele fouten van onze landgenoot. Goffin kon dit jaar nog maar één keer terugkomen nadat hij de eerste set verloor.

Stan Wawrinka.
EPA Stan Wawrinka.

Maar onze landgenoot rechtte de rug, meer zelfs: in de tweede set kwam Wawrinka er niet aan te pas en Goffin won overtuigend met 6-0. De Zwitser kon ook in de derde set geen vuist meer maken: Goffin was energieker en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. De laatste set won hij met 6-2. Zo kan onze landgenoot zich klaarmaken voor een duel met het nummer negen van de wereld, Juan Martin del Potro.

David Goffin.
EPA David Goffin.

Goffin: “Had langere rally’s nodig” 

“Het was een lastige wedstrijd”, begon Goffin zijn relaas. “In de eerste set serveerde hij heel goed en liep het moeilijk. Ik wist dat een klein foutje me de set kon kosten, en dat is gebeurd. Ik had langere rally’s nodig en die kwamen er vanaf het begin van de tweede set. Vanaf dan heb ik echt goed gespeeld.”

Na een moeilijke periode tankt Goffin vertrouwen met de zege tegen Wawrinka. “Wat bemoedigend is, is dat ik mij solide heb getoond. Dat dwong hem ertoe snel de winner te gaan zoeken, waardoor hij veel risico’s moest nemen. Dat gaf me op mijn beurt vertrouwen. Op het einde maakte ik ook goed gebruik van mijn drop shot. Ik ben tevreden”, besloot de Luikenaar. 

Goffin.
Photo News Goffin.

Serena Williams valt opnieuw uit en geeft forfait voor tweede ronde tegen zus Venus

Serena Williams (WTA 11) geeft geblesseerd forfait voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rome (gravel/3.452.538 dollar). Ze zou het in die tweede ronde opnemen tegen haar oudere zus Venus Williams (WTA 50), maar ondervindt hinder aan haar linkerknie, zo liet de organisatie weten.

In Rome was Serena Williams bezig aan een terugkeer na twee maanden afwezigheid, ook al door een blessure aan de linkerknie, maar de comeback loopt dus niet van een leien dakje. In de eerste ronde won ze wel nog van Rebecca Peterson (WTA 64). Haar tegenstander in de tweede ronde, Venus Williams, won in de eerste ronde nog van onze landgenote Elise Mertens (WTA 20).

De nieuwe knieblessure van Serena Williams komt er twee weken voor Roland Garros, waar ze haar 24e grandslamoverwinning najaagt. Haar laatste zege in Parijs dateert van in 2015. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.