Goffin probleemloos naar tweede ronde in Parijs

BELGA
David Goffin heeft de eerste horde genomen op Roland Garros. De 25-jarige Luikenaar ondervond zoals verwacht weinig moeite met wildcardspeler Gregoire Barrere. De nummer 13 van de wereld verspeelde weinig energie en won met 6-3, 6-3 en 6-4. Goffin neemt het nu op tegen de Argentijnse gravelbijter Carlos Berlocq (ATP 111), die Paolo Lorenzi in drie sets versloeg.

De onbekende Fransman Barrere diende zich in principe aan als een hapklare brok voor Goffin. Toch gooide de nummer 237 van de wereld meteen zijn troeven op tafel. Hij kreeg meteen enkele breakkansen en ging in het derde spel door de opslag van onze landgenoot die duidelijk zocht naar zijn ritme. De Luikenaar reageerde met een rebreak waarna de motor stilaan op toerental kwam. Barrere liep achter de feiten aan en Goffin haalde de eerste set al bij al makkelijk binnen, 6-3.

Solide
In het tweede bedrijf was de beste Belgische tennisser wel meteen op de afspraak. Hij snoepte al vroeg de opslag van Barrere af en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Goffin bleef bijzonder solide op eigen service, zette telkens een tandje bij waar nodig en sleepte ook de tweede set in de wacht, 6-3 na één uur tennis.

BELGA
BELGA
BELGA

Moeilijker in derde set

De derde set verliep iets moeilijker voor onze landgenoot. Goffin gaf meteen drie breakkansen weg, knokte zich terug tot 30-40, maar verloor uiteindelijk het eerste spelletje. Het zelfvertrouwen van Barrere ging plots met een ruk de hoogte in en de Fransman liep uit tot 0-2. Goffin panikeerde echter op geen enkel moment en met een prachtige dropbal zorgde hij voor een 2-2 tussenstand. In de volgende games verzorgden beide heren de show en tot 4-4 gaven ze elkaar geen duimbreed toe. In de ontknoping van de derde set toonde Goffin zich iets koelbloediger en stoomde hij door naar 6-4 winst.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA