Goffin pakt in Shenzhen derde ATP-toernooizege uit carrière

afp
David Goffin (ATP 12) heeft het ATP-toernooi van Shenzhen (hard court/666.960 dollar) in China op zijn naam geschreven. De 26-jarige Luikenaar klopte in de finale de Oekraïener Alexandr Dolgopolov (ATP 53) in 6-4, 6-7 (5), 6-3. De wedstrijd duurde twee uur en vier minuten.

Het is voor Goffin zijn derde ATP-titel. Zijn laatste eindzege dateerde al van 2014, toen Goffin de toernooien van Kitzbühel en Metz op zijn naam zette. Belgiës beste tennisser speelde eerder dit jaar ook finales in Sofia en Rotterdam, maar hij trok toen tweemaal aan het kortste eind.

Volgende week treedt Goffin als vierde reekshoofd aan op het ATP-toernooi van Tokio. Onze landgenoot treft er in de eerste ronde de ervaren Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 35).

afp

"Ik kan niet gelukkiger zijn"

"Deze titel is speciaal voor mij. Dit betekent veel, want terugkomen na een blessure is nooit evident", aldus Goffin na afloop. "Eerst mijn land aan de finale van de Davis Cup helpen, en dan mijn derde toernooi winnen, dat wil wat zeggen. Ik kan niet gelukkiger zijn."

De Luikenaar beseft dat hij het ook eerder had kunnen afmaken. "In het begin van de tweede set had ik al wat kansen. Ik stond zelfs 0-40 voor op zijn opslag in het eerste spel. Daarna begon hij heel goed te spelen en winners te slaan. In de derde set heb ik heel goed geserveerd en was ik ondanks mijn vermoeidheid erg geconcentreerd."

afp5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Goed zo David. Proficiat met je zege en je top 10 plaats. Als je de andere top 10 spelers ziet zijn die allemaal een kop groter en fysiek heel wat sterker. Dat hij daartussen staat heeft hij enkel aan zijn technische kwaliteiten te danken

 • Pé Wortel

  Voor top 5 is hij veel te fragiel, de meeste spelers uit de top 50 zijn een kop groter en wegen 20 kilo meer. Mooie zege en terug top 10 dacht ik. Respect.

 • H. Huybrechts

  En dank zij hem staan we al voor de tweede keer in drie jaar in de finale van de Davis cup, met idd. de hulp van 'mister Davis cup' Darcis, die telkens zijn puntje pakt. :) Surreëel feitelijk, als je weet dat we nooit het dubbelspel winnen, en er dus telkens drie van de vier enkelwedstrijden moeten gewonnen worden.

 • Arne Buys

  Soms geeft hij inderdaad de indruk dat het hem niet veel doet. Hij blijft rustig en cool, maar dat is tegelijk ook zijn sterkte hoor!

 • hugo van de velde

  Heb steeds de indruk dat Goffin zich inhoudt. Als die eens wat extraverter zou zijn dan speelde hij TOP 5