Goffin overleeft eerste ronde van Roland Garros niet

BELGA
Het avontuur van David Goffin (ATP 105) op Roland Garros is van korte duur geweest. De 23-jarige Luikenaar moest al in de eerste ronde in vier sets het onderspit delven tegen de ervaren Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP 59). Na 3u27minuten en gespreid over twee dagen stond de 6-4 5-7 7-5 en 6-4 op het bord.

Dag 1: 1-1 in sets

Goffin verloor gisteren meteen zijn eerste servicegame en kon dat tegen een goed serverende en quasi foutloze Melzer niet meer goedmaken (4-6). In set twee vocht Goffin, twee jaar geleden als qualifier nog goed voor een achtste finale tegen Federer, terug. Hij won nu wel zijn eerste opslaggame na een kleine marathon, waarmee meteen de toon van de felbevochten set werd gezet. Melzer zorgde tot twee keer toe voor een rebreak, maar bij 6-5 ging Goffin opnieuw door zijn service, waardoor de bordjes bij het vallen van de nacht in de Parijse hoofdstad in evenwicht zijn. Goffin koos in die set geregeld op de goeie momenten voor de aanval en verzilverde zijn breakkansen.

Om 21u20 werd de partij bij een 1-1 stand in sets door de invallende duisternis gestaakt. Spijtig voor Goffin, want die had zich na een moeilijke start goed in de match had getennist.

BELGA
BELGA

Dag 2: regen

Vanmiddag werkten Goffin en Melzer de rest van hun wedstrijd af. Door aanhoudende regenbuien startte de wedstrijd met een vertraging van anderhalf uur.

Melzer nam de beste start, brak meteen twee keer door de opslag van Goffin en liep uit tot 4-1. De Oostenrijker draaide op volle toeren en duwde onze landgenoot stelselmatig achteruit. Maar dat was het signaal voor Goffin om iets terug te doen en met enkele knappe punten vocht de Luikenaar zich in de match. Net wanneer Goffin helemaal leek terug te komen van zijn achterstand, gooide de regen roet in het eten. Het duel moest bij een 4-3 stand voor Melzer andermaal onderbroken worden. Na iets minder dan een uur konden beide spelers opnieuw de baan op.

De regenpauze leek vooral Goffin goed te doen. Onze landgenoot nam zelf het initiatief en ging meteen door de opslag van de Oostenrijker. Melzer was niet van slag en herpakte zich meteen. Mooie punten en onnodige fouten van beide spelers wisselden elkaar af. Zowel Goffin als Melzer slaagden er niet in hun opslagspel te behouden en de breaks volgden elkaar snel op. Uiteindelijk was het Melzer die - geholpen door zijn ervaring - het best wist om te springen met de zenuwen. De Oostenrijker behield als eerste zijn opslag en pakte met enkele sterke punten de derde set.

In set 4 kregen we een identiek scenario voorgeschoteld. Melzer ging door op zijn elan en liep opnieuw uit tot 4-1. Zowel met zijn forehand als backhand vuurde de Oostenrijker de ene winner na de andere af. Goffin onderging het spel en leek met de rug tegen de muur te staan, maar net dan is onze landgenoot uiterst gevaarlijk. Hij schakelde een versnelling hoger en pakte met agressief tennis drie games op rij. Bij 4-4 was alles terug te herdoen. En net wanneer Goffin de bovenhand leek te nemen, sloeg Melzer keihard terug. Enkele onnodige fouten van onze landgenoot zorgden voor de beslissende break in het negende game en luidden het slotakkoord van de match in. Melzer maakte gebruik van zijn ervaring en serveerde de match eenvoudig uit. Na 3u28 minuten is zo het avontuur van David Goffin op Roland Garros voorgoed afgelopen.

BELGA
EPA
BELGA
EPA
BELGA
BELGA