Goffin ontmoet Italiaan Seppi in opener Peking, 'Ali' tegen Schmiedlova

David Goffin.
BELGA David Goffin.
David Goffin (ATP 15) kent zijn eerste opponent op het ATP-tennistoernooi van het Chinese Peking (hard/2.700.510 dollar). De als zevende geplaatste Luikenaar werd bij de loting voor de hoofdtabel aan Andreas Seppi (ATP 25) gekoppeld.

De 24-jarige Goffin, de enige landgenoot op het China Open, speelde nooit eerder tegen de zeven jaar oudere Italiaan. Overleeft de Belgische nummer één de eerste ronde, treft hij een ronde later de winnaar van de confrontatie tussen de Italiaan Fabio Fognini (ATP 28) en de Slovaak Martin Klizan (ATP 34). In de kwartfinales wacht dan mogelijk het tweede reekshoofd, de Tsjech Tomas Berdych (ATP 5), de verliezende finalist van vorig jaar.

Topreekshoofd in Peking is 's werelds nummer één Novak Djokovic. De Serviër won het toernooi al vijfmaal (2009, 2010, 2012, 2013 en 2014).

Alison Van Uytvanck opent tegen Schmiedlova
Alison Van Uytvanck (WTA 52) moet in de eerste ronde van het sterk bezette WTA-tennistoernooi van het Chinese Peking (hard/5.678.653 dollar) de baan op tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 29). Dat is het resultaat van de loting. De 21-jarige Grimbergse, de enige landgenote op de hoofdtabel van het China Open, stond al drie keer eerder tegenover haar leeftijdgenote en staat 2-1 in het krijt. Alle ontmoetingen dateren van dit jaar. Op Roland Garros won de Belgische nummer één in twee sets (7-6 (7/4) en 7-6 (9/7), maar in het Poolse Katowice (6-4, 6-1) en in het Braziliaanse Rio (6-3, 6-0) haalde Schmiedlova de bovenhand.

De winnares van de confrontatie botst in de tweede ronde op de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 18), die als vijftiende reekshoofd vrij is in de eerste ronde. Een ronde later wacht in principe de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep (WTA 2).

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus