Goffin onder stoom in Cincinnati: opslagkanon Anderson krijgt pak voor de broek

De trein lijkt nu hélemaal vertrokken. Nadat David Goffin eerder Benoît Paire en Stefanos Tsitsipas naar huis mepte op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati, rekende de Luikenaar vandaag ook af met Zuid-Afrikaans opslagkanon Kevin Anderson (ATP 6). Het werd 6-2, 6-4. Een plek in de kwartfinales is een feit.

Goffin had gisteren al tegen de runner-up van het US Open 2017 en Wimbledon 2018 moeten aantreden, maar toen werd de partij wegens regen uitgesteld. Om een plaats in de halve finales van het hardcourttoernooi in Ohio moet hij straks al opnieuw aan de bak. De Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 3) wordt de tegenstander in de kwartfinale. Del Potro versloeg de Australiër Nick Kyrgios (ATP-18) met 7-6 (7/4), 6-7 (6/8),  6-2.

"Del Potro stond veel langer dan ik op de baan", aldus Goffin. "Ik won gelukkig in twee sets. Het is behoorlijk zeldzaam in het ATP-circuit om twee partijen op dezelfde dag te spelen. Dat zal misschien in mijn voordeel spelen op fysiek vlak, maar Del Potro serveert heel goed en op een snelle ondergrond zoals deze is hij heel efficiënt. Ik zal proberen om op hetzelfde elan verder te gaan. Ik voel dat het steeds beter gaat en ik hoop nogmaals een goede match te spelen."

In de onderlinge duels leidt Goffin met 2-1. Op hardcourt is het 1-1 gelijk. In mei van dit jaar stonden de twee op het gravel in Rome tegenover elkaar. De 29-jarige Del Potro moest daar wegens een liesblessure de handdoek gooien bij een 4-5-voorsprong in de tweede set, de eerste had hij met 6-2 verloren.

Het toernooi van Cincinnati krijgt dit jaar in elk geval een nieuwe winnaar. Titelverdediger Grigor Dimitrov werd in de derde ronde uitgeschakeld door de Serviër Novak Djokovic: 2-6, 6-3, 6-4. De Bulgaarse nummer vijf van de wereld won vorig jaar het toernooi door Kyrgios in de finale te verslaan.

De gebalde vuist bij David Goffin na zijn overwinning tegen Kevin Anderson.
Twitter De gebalde vuist bij David Goffin na zijn overwinning tegen Kevin Anderson.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • ETIENNE BOECKX

    Allez nu mag hij naar huis Goffin !