Goffin niet opgewassen tegen Gasquet in Ultimate Tennis Showdown

David Goffin.
Rv David Goffin.
David Goffin (ATP-10) heeft zondag in Nice zijn terugkeer op het court niet met een zege kunnen vieren. In de Ultimate Tennis Showdown moest de 29-jarige Luikenaar de duimen leggen voor de Fransman Richard Gasquet (ATP-50). Nipt was het wel. Pas in een sudden death trok de 33-jarige Gasquet het laken naar zich toe. Het werd 13-11, 12-14, 12-11, 10-15 en 2-0.

Op het toernooi waarmee organisator Patrick Mouratoglou een jonger publiek wil aanspreken, worden de wedstrijden volgens een heel ander format gespeeld. Er zijn vier quarters van tien minuten. Gasquet won de eerste en de derde, Goffin kwam telkens langszij. Dat betekende dat een sudden death - de speler die het eerst twee punten op rij scoort wint - over de zege moest beslissen. Lang duurde die verlenging niet. Gasquet won meteen de eerste twee punten.

Het toernooi kent nog wel meer aardigheidjes. Zo hebben de spelers enkele bonuskaarten uit te spelen. Die laten hen toe om bijvoorbeeld vier keer op rij (in plaats van twee) te serveren, om hun tegenstander slechts één keer laten op te slaan, of om hem te verplichten serve and volley te spelen. Tussen de quarters door kunnen de spelers een praatje slaan met hun coach, of een interview geven aan de commentatoren. Alle spelers kregen voor het toernooi ook een bijnaam. Goffin is “The Wall”.

Maandag staat Goffin al voor zijn volgende opdracht. Dan geeft hij de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-8) partij. Die wedstrijd werd zaterdag wegens het slechte weer uitgesteld. Zondag won Berrettini met 14-10, 12-13, 22-5 en 13-12 van de Duitser Dustin Brown (ATP-239). De Spanjaard Feliciano Lopez versloeg de Fransman Lucas Pouille (ATP-58) met 17-13, 13-12, 9-13, 11-12 en 2-0. De Australiër Alexei Popyrin (ATP-103) nam met 13-9, 9-12, 15-12 en 14-12 de maat van de Fransman Elliot Benchetrit (ATP-208). De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-6) maakte het meeste indruk. Zijn tegenstander, de Fransman Benoit Paire (ATP-22) kon ternauwernood toch een quarter uit de brand slepen: 24-4, 22-6, 13-14, 15-9. 

Enkele hoogtepunten uit de wedstrijd:

Dominic Thiem wint etappe in Belgrado

De 26-jarige Oostenrijker Dominic Thiem won in Belgrado dan weer de eerste etappe in de Adria Tour, het door Novak Djokovic georganiseerde coronatoernooi. De nummer drie van de wereld nam in de finale in de Servische hoofdstad met 4-3, 2-4 en 4-2 de maat van thuisspeler Filip Krajinovic (ATP-32).

Krajinovic, die zaterdag ‘s werelds nummer een Djokovic versloeg, stond in de finale dankzij een beter percentage gewonnen games dan Djokovic en de Duitser Alexander Zverev (ATP-7). Alle drie waren ze met twee zeges en één nederlaag geëindigd.

Omdat de ATP Tour tot eind juli stil ligt, organiseert Djokovic zelf maar een toernee in de Balkanlanden, die door de coronapandemie relatief gespaard bleven. In drie toernooien nemen telkens acht spelers het tegen elkaar op. In twee groepen van vier strijden ze om een finaleplek.

De Adria Tour gaat op 20 en 21 juni voort in het Kroatische Zadar. Op 3 en 4 juli vindt de slotetappe in het Bosnische Banja Luka plaats. Daar volgt op 5 juli dan nog een demonstratiepartij tussen Djokovic en de Bosnische nummer een Damir Dzumhur (ATP-107). Bedoeling was dat er vier toernooien zouden zijn, maar de etappe die op 27 en 28 juni in Montenegro plaats zou vinden, werd geschrapt. Het land laat nog geen reizigers uit Servië toe. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.