Goffin moet kruis maken over Masters: Luikenaar verliest van Dimitrov in tweede ronde ATP Parijs

EPA
David Goffin (ATP 14) heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Parijs verloren van Grigor Dimitrov (ATP 27). De Bulgaar won met 7-5 en 6-3 en neemt het in de achtste finales op tegen Dominic Thiem. Door deze nederlaag zijn de Masters definitief weg voor Goffin. 

Dimitrov ligt Goffin niet. In acht onderlinge duels won de Luikenaar amper één keer van de Bulgaar. Die opende de partij ook sterk en pakte zijn eerste opslaggame. Ook Goffin verzilverde zijn service met goed tennis en twee aces: 1-1. De Luikenaar schakelde een versnelling hoger en ging vervolgens door de opslag van Dimitrov, in wiens spel te veel foutjes slopen. Ook het vierde spel was voor Goffin: 3-1. Een prima start, maar hij kon die lijn niet doortrekken.

Dimitrov reageerde sterk. Met krachtig en precies tennis vocht de Bulgaar terug tot 3-3. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en dat werd nog maar eens onderstreept in de zevende game. Goffin bezorgde Dimitrov een moeilijk opslagspel en liet één breakpunt onbenut. Het was uiteindelijk wel de Bulgaar die aan het langste eind trok. Van een 3-1-voorsprong voor Goffin naar een 3-4-achterstand dus. Vervolgens lieten zowel Goffin als Dimitrov geen steek vallen in hun opslagspel en gingen we naar 5-5. Amper één minuut later stond het wel al 5-6 in het voordeel van Dimitrov, die vervolgens ook door de opslag van Goffin ging: 5-7 in de eerste set. 

Grigor Dimitrov
AFP Grigor Dimitrov

Dimitrov blijkt te sterk

Ook in de tweede set won Dimitrov zijn eerste opslagspel vlot. Daarna volgde de spannendste game van heel de wedstrijd. Goffin kwam snel 0-40 achter op zijn eigen service. Maar hij slaagde erin vijf breakpunten weg te werken en na een game van zo’n tien minuten op 1-1 te komen. Zat er dan toch een comeback aan te komen? Dat niet, zo bleek. Dimitrov klom weer op 1-2, waarna Goffin dan weer op 2-2 kwam na een spelletje met enkele heerlijke rally’s. Maar Dimitrov bleef oppermachtig en pakte drie games op rij: 2-5. Goffin stribbelde nog even tegen, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. De tweede set eindigde op 3-6. Door de nederlaag is het zeker dat Goffin komende maand niet aan de Masters mag deelnemen.

Photo News

Djokovic moeizaam door tegen lucky loser

Novak Djokovic heeft zich met de nodige moeite verzekerd van een plaats in de derde ronde van het ATP-toernooi in Parijs. De viervoudig kampioen, vorig jaar finalist, wist tegen de Franse lucky loser Corentin Moutet setverlies ternauwernood te voorkomen. Het werd 7-6 (7/2), 6-4. Djokovic, die in de beginfase slordig speelde, maakte in de eerste set een 5-3-achterstand goed tegen het nummer 97 van de wereld. De als eerste geplaatste Serviër werkte bij 5-3 op eigen service twee setpunten weg. In de tweede set kwam hij, ondanks het feit dat hij één van de twee breaks nog uit handen gaf, niet meer in de problemen. Djokovic mikt in Parijs op zijn tweede masterstitel van het jaar. Hij was op het niveau onder de grandslamtoernooien eerder al de sterkste in Madrid.

Photo News

Ook Bautista Agut mag Masters vergeten

Alex De Minaur (ATP 18) maakte in Parijs een einde aan de Masters-kansen van de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 10), het negende reekshoofd in de Franse hoofdstad. De 20-jarige Australiër, vorige week al finalist in Bazel, haalde het in de tweede ronde in twee sets: 7-6 (7/2), 7-6 (7/1). Bautista Agut kan zich door de nederlaag niet meer plaatsen voor de ATP Finals in Londen (10-17 november). De Spanjaard is al de derde speler vandaag die mogelijke deelname aan de Masters in rook ziet opgaan. De Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) en David Goffin (ATP 14) gingen hem voor.

Rafael Nadal (ATP 2), Novak Djokovic (ATP 1), Roger Federer (ATP 3), Daniil Medvedev (ATP 4), Dominic Thiem (ATP 5) en Stefanos Tsitsipas (ATP 7) zijn al zeker van deelname aan de ATP Finals. Alexander Zverev (ATP 6) en Matteo Berrettini (ATP 9) staan er het beste voor om hen te vervoegen.

Roberto Bautista Agut.
EPA Roberto Bautista Agut.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ralph ERNST

    Ja als hij het niet kan dan verdiend hij ook niet de Masters te spelen !

  • Gerrit Versteele

    Dimitrov is van "te doen" naar "niet te doen" gegroeid: daar zit progressie in. Goffin is te onregelmatig en zal altijd een figurant blijven.

  • Patrick Vriends

    De absolute top gaat hij nooit worden .