Goffin meteen uitgeschakeld op European Open: “Ik kreeg het goede gevoel maar niet te pakken”

Goffin.
BELGA Goffin.
David Goffin is meteen uitgeschakeld op de European Open. De 28-jarige Luikenaar, het nummer 14 van de wereld, verloor in twee sets van de getalenteerde Fransman Ugo Humbert (ATP 70): 6-3 en 6-1. 

Met een wedstrijd tegen Humbert opende onze landgenoot vanavond zijn derde deelname aan de European Open - in de eerste ronde was Goffin vrij. “Humbert is een linkshandige, offensieve speler die heel goed serveert”, wist de Belg. “Hij heeft mooie slagen en maakt sinds vorig jaar veel vooruitgang.” Het nummer 14 van de ATP-ranking was dus op zijn hoede, en dat bleek finaal meer dan terecht te zijn.

Humbert speelde in Antwerpen zonder enige druk en verzilverde bij een 3-2-stand zijn eerste breakpunt. Vervolgens stoomde hij door naar 6-3. Het gaf de jonge Fransman zowaar een extra boost, want in het begin van het tweede bedrijf reeg de man uit Metz de fraaie punten aan elkaar. Een nieuwe break was onvermijdelijk. 3-1. 

Goffin probeerde zich met de steun van het thuispubliek te verweren, maar het baatte niet. Na een ongelukkige dubbele fout kreeg hij een nieuwe break om de oren. Goffin stapelde nadien de fouten op, Humbert bleef gaan. 6-1 in set twee. 

BELGA

Goffin: “Het lukte maar niet om in de wedstrijd te komen” 

“Het lukte me gewoon niet om in de wedstrijd te komen”, reageerde de Belg achteraf. “Er zijn zo van die dagen dat het niet loopt”, analyseerde de Belg. “Humbert tenniste heel sterk, hij neutraliseerde mijn sterke punten en gaf me geen tijd om mijn spel te ontwikkelen. Hij speelde met veel risico en dat draaide altijd in zijn voordeel uit. Allicht was het zijn beste match uit zijn loopbaan tot dusver. Voor mij zit er nu niets anders op dan mijn hoofd te rechten en me te focussen op het einde van het seizoen.”

Het talrijk opgekomen Belgische publiek in de Lotto Arena droomde luidop van een eindzege van Goffin in eigen land. Zorgde dat voor extra spanning bij de Luikenaar? “Daar was ik niet echt mee bezig. Ik voelde niet noodzakelijk meer druk omdat het een toernooi in België is. Natuurlijk had ik willen winnen, maar vandaag zat het er niet in. Ik kreeg het goede gevoel niet te pakken.” 

Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk van den broecke

  Een wisselvallige tennisser al jaren

 • victor vandesande

  Goffin degelijke tenniser zonder meer , maar kan al het echt nodig is de rug niet rechten...

 • Wim Van Reeth

  Man man al die negatieve commentaren hier! Hij staat wel 14e ATP en heeft zelfs al top 10 geweest. De beste Belgische tennisser ooit! Enkel wie tennist op hoger niveau kan hierover oordelen en kent het gevoel dat Goffin nu zal hebben...en gehad heeft tijdens de match.

 • wendy viskens

  Veel te wisselvallig voor de top

 • Marc Sierens

  Hij kan het niet,en zo zijn de meeste Belgen,na Justin en Kim zijn we van geen betekenis meer in het tennis,of het is op een derderangs tornooi,spijtig maar het is zo.