Goffin maakt het zichzelf nog moeilijk tegen 's werelds nummer 16, maar hij mept zich wel naar de kwartfinales in Monte Carlo

REUTERS
David Goffin heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Rolex Monte Carlo Masters (gravel/4.872.105 euro). Onze landgenoot, het zesde reekshoofd, won van Roberto Bautista Agut in twee sets: 6-4, 7-5. In de kwartfinale wacht de winnaar van het duel tussen Grigor Dimitrov en Philipp Kolschreiber.

In set één gaven de twee elkaar aanvankelijk geen duimbreed toe, maar bij 2-2 op de service van de Spaanse nummer twee begon diens motor toch een beetje te sputteren. Na een dubbele fout kreeg onze landgenoot twee breakkansen, maar toen toonde hij nog genade. Op zijn eigen opslag kende hij geen enkel probleem en bij 4-4 kreeg hij opnieuw drie kansen om door de opslag van zijn tegenstander te gaan. Het derde bleek het goede, waarna hij de break ook bevestigde en de eerste set na 36 minuten tennis in de wacht sleepte.

REUTERS

Nog niet goed bekomen van die eerste dreun, kreeg een schijnbaar niet helemaal topfitte Bautista Agut er al meteen een tweede om de oren. Ook in set twee moest hij namelijk metéén zijn service prijsgeven - deze keer was de eerste breakkans de goede voor het nummer 10 van de wereldranglijst. Maar Bautista Agut toonde zich een heel erg taaie klant. Telkens wanneer Goffin naar 3-0 en naar 5-1 uitliep leek de Spanjaard een vogel voor de kat, maar uiteindelijk kwam hij - ook geholpen door een twijfelende Goffin -  toch maar mooi terug tot 5-5. Toen vond Goffin het écht welletjes geweest, waarna hij op zijn derde matchpunt set twee én de match binnenhaalde (6-4, 7-5).

REUTERS

Bautista mikt op hoofd ballenjongen

Een opmerkelijk moment tijdens het duel: nadat onze landgenoot in de tweede set naar een 1-4-stand stormde, mikte Bautista uit frustratie ongewild op het hoofd van een ballenjongen. Het kwam hem op een vermaning te staan, maar Goffin was het allerminst eens met die milde sanctie. "Alleen een waarschuwing?", ging hij verhaal halen aan de hoge stoel. "De jongen geeft aan dat het goed gaat met hem", wuifde de scheidsrechter weg. De Spanjaard begreep de beslissing dan weer niet: "Ik sloeg naar de grond, ik wilde hem helemaal niet raken."  

Het was het vijfde onderlinge duel tussen de tennissers, het eerste op gravel. Van de vier vorige ontmoetingen had Goffin alleen de laatste, in 2017 in Sofia, kunnen winnen. Om door te stoten naar de laatste vier moet Goffin, het zesde reekshoofd, voorbij de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5). Met die laatste speelt Goffin, die weer helemaal terug lijkt na een oogblessure, het dubbelspel in Monte Carlo. Woensdag bereikten ze de kwartfinales. Goffin speelde al tien keer tegen de 26-jarige Dimitrov. Van al die ontmoetingen kon hij er slechts één winnen. Twee maanden geleden troffen ze elkaar in de halve finale van het indoortoernooi in Rotterdam. Goffin kreeg toen een bal in het oog en moest in het begin van de tweede set opgeven. Daarna was hij een maand buiten strijd.

David Goffin staat voor de zesde keer op de hoofdtabel van de Monte Carlo Masters. Vorig jaar tekende hij voor zijn beste resultaat door de halve finales te halen. Daar botste hij op gravelkoning Rafael Nadal, die vervolgens voor de tiende keer het toernooi zou winnen. Ook dit jaar kan Goffin de Spanjaard in de halve finales treffen.

REUTERS
REUTERS

Ook Rus Khachanov kan Rafael Nadal niet afstoppen

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (gravel/4.872.105 euro). De Spaanse nummer 1 van de wereld klopte in de achtste finales de Rus Karen Khachanov (ATP 38) in twee sets: 6-3 en 6-2. De wedstrijd nam een uur en negentien minuten in beslag.

In de kwartfinales treft Nadal Dominic Thiem (ATP 7). De Oostenrijker schakelde in de achtste finales de Serviër Novak Djokovic (ATP 13) uit in drie sets: 6-7 (2/7), 6-2 en 6-3.

Nadal is de titelhouder in Monaco en won het toernooi al tienmaal. Vorig jaar toonde hij zich in de finale sterker dan zijn landgenoot Albert Ramos Viñolas. 

REUTERS

Cilic krijgt kwalificatie voor kwartfinales cadeau na forfait van Raonic

Marin Cilic (ATP 3) staat zonder te spelen in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Monte Carlo. De Kroaat, het tweede reekshoofd, zou het in de derde ronde opnemen tegen de Canadees Milos Raonic (ATP 22). Die sukkelt met de rechterknie en gaf vandaag forfait voor de partij. Cilic neemt het voor een plek in de halve finales op tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP 62) of de Japanner Kei Nishikori (ATP 36).

Thiem beëindigt opmars Djokovic

Novak Djokovic is er niet in geslaagd de laatste acht te bereiken op het masterstoernooi van Monte Carlo. De Serviër, die er lang uit was met een elleboogblessure, verloor van de Oostenrijker Dominic Thiem. De nummer 5 van de plaatsingslijst won in drie sets: 6-7 (2), 6-2 en 6-3.

Djokovic was begin januari bij zijn rentree nog de baas over Thiem in een demonstratietoernooi in Melbourne. Daarna haalde hij op de Australian Open de vierde ronde om vervolgens zowel in Indian Wells als in Miami bij zijn eerste optreden te stranden. Op het gravel van Monte Carlo toonde hij beterschap met overwinningen op zijn landgenoot Dusan Lajovic en de Kroaat Borna Coric.

Maar Thiem maakte in een partij die tweeënhalf uur duurde een einde aan de opmars van de Serviër. De Oostenrijker neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van de partij tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Rus Karen Chatsjanov.

Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Wuyts

    Goffin is een topper als het kopje het niet laat afweten. Gelukkig had zijn tegenstander Agut hem op cruciale momenten er toch weer doorheen geholpen, door teveel onnodige fouten.Tegen maatje Dimitrov zal hij een véél beter vaatje moeten openslaan of hij kan het vergeten. Dat heeft hij al een paar keer mogen ondervinden.