Goffin krijgt kwartfinale in de schoot geworpen na opgave Del Potro

EPA
Een cadeau voor David Goffin in de achtste finales van het ATP-toernooi in Rome. Onze landgenoot kreeg de zege tegen Juan Martin Del Potro in de schoot geworpen na een opgave van de Argentijn. Nu wacht de Luikenaar een confrontatie met Alexander Zverev, die Kyle Edmund klopte.

Na de driesetter tegen Checcinato in de tweede ronde een serieuze test voor Goffin. De nummer één van het Belgische mannentennis moest het met Del Potro tegen een notoir gravelspeler opnemen, al bleek hij allerminst onder de indruk van de tegenstand. Goffin ging in het vierde spelletje door de opslag van de Argentijn, een vitale break voor setwinst. Zeker omdat Goffin even later nog eens kon breaken. 6-2.

Del Petro met een return tegen Goffin.
AFP Del Petro met een return tegen Goffin.

In de tweede set was het de beurt aan Del Potro om de rug te rechten. De 29-jarige Argentijn vocht zich bij een 2-2 weer in de wedstrijd. Goffin moest een break toestaan, maar sloeg meteen terug met een re-break. Ook Del Potro ging weer door de opslag van onze landgenoot. Voortdurend haasje-over in het tweede bedrijf dus. Dat scenario zou zich blijven herhalen tot een 5-4-stand in het voordeel van Del Potro. De Argentijn slaagde er maar niet in om zijn setpunten verzilveren en zou even later zelfs geblesseerd de handdoek gooien. Naar verluidt had Goffins opponent last van de adductoren. In de kwartfinale wacht de winnaar van het duel tussen Kyle Edmund en Alexander Zverev.

AFP
 / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
AFP / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

Nu tegen Alexander Zverev

Alexander Zverev (ATP-3) wordt de tegenstander van onze landgenoot. De 21-jarige Duitse titelverdediger haalde het in een spannende partij met 7-5 en 7-6 (11/9) van de Brit Kyle Edmund (ATP-19).

Onze landgenoot kwam Zverev nog maar drie keer tegen in het verleden. In Bergen in 2014 won Goffin, in 2016 in München Zverev en eerder dit jaar in Perth bracht Goffin de stand in hun onderlinge duels op 2-1.

In 2017 ging Goffin er al in de achtste finales uit in Rome, waardoor er deze week heel wat punten te rapen vallen. In 2015 en 2016 werden de kwartfinales het eindstation in de Italiaanse hoofdstad. 

Eerste kwartfinale van het jaar voor Djokovic

Novak Djokovic (ATP-18) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in Rome. De Serviër haalde het met 6-1 en 7-5 van de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-41). Het wordt de eerste kwartfinale van het jaar voor de voormalige nummer een van de wereld.

In de kwartfinales neemt Djokovic, die zijn beste niveau nog niet kon terugvinden na een blessure aan de elleboog in 2017, het op tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP-24). Die won met 6-1 en 6-2 van de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-28). 

Getty Images2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Bamps

    En wat heb jij bereikt ? Juist ja

  • Godfrey Vaes

    Zal toch nooit een ATP 1000 of grand slam winnen, zelfs geen finale. Komt te kort voor de echte top. Te snel geblesseerd en mentaal niet op het niveau van de big Four...