Goffin komt met goed nieuws over oogblessure

Goffin herstelt goed van zijn oogblessure.
Instagram Goffin herstelt goed van zijn oogblessure.
David Goffin heeft deze namiddag zijn fans gerustgesteld via Instagram. Zijn oog herstelt snel nadat hij er zaterdag een bal tegen kreeg in de halve finale van het toernooi in Rotterdam. Ook van Ruben Bemelmans , Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure kwam er goed nieuws. Bemelmans plaatste zich voor het ATP-toernooi van Marseille, Bonaventure voor het WTA-toernooi van Boedapest. In Hongarije plaatste Van uytvanck zich intussen voor de tweede ronde. 

Goffin: "Mijn oog herstelt snel"

Goffin heeft deze namiddag via Instagram zijn fans gerustgesteld. De Belgische nummer één liet weten dat zijn oog snel hersteld zal zijn. De Luikenaar kwam normaal gezien deze week in actie op het ATP-toernooi van Marseille, maar moet daarvoor passen.

Photo News

"Hallo allemaal, bedankt voor al jullie leuke berichtjes", opende Goffin zijn post. "Mijn oog herstelt goed en de dokters zijn heel positief met het oog op een snelle comeback. Ik ben heel teleurgesteld dat ik niet zal kunnen spelen op het ATP-toernooi van Marseille, maar ik hoop jullie snel terug te zien op de court."

Goffin moest zaterdag opgeven in zijn halve finale op het ATP-toernooi in Rotterdam tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. Onze landgenoot kreeg in het begin van de tweede set een bal tegen zijn oog en moest vervolgens opgeven. De eerste set had hij met 6-3 verloren.

Van Uytvanck gaat makkelijk naar de tweede ronde in WTA Boedapest

Van Uytvanck (WTA 80) heeft zich vanavond  geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in Boedapest (hardcourt/250.000 dollar).

Van Uytvanck nam na een uur en twintig minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-2) de maat van de Française Oceane Dodin (WTA 95). In de tweede ronde wacht voor de Grimbergse een confrontatie met de winnares van het duel tussen de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 39) en de Spaanse Lara Arruabarrena-Vecino (WTA 82).

Photo News

Bonaventure stoot door naar de hoofdtabel WTA Boedapest

Eerder vandaag plaatste Bonaventure zich voor de hoofdtabel van datzelfde toernooi. De 23-jarige Luikse klopte in de tweede en laatste kwalificatieronde de 19-jarige Slovaakse, Viktoria Kuzmova (WTA 121), na bijna 2,5 uur tennis in drie sets (6-7 (8/10), 7-6 (7/4) en 6-3). Bonaventure overleefde in de tweede sets (bij 4-5) twee wedstrijdballen.

In het dubbelspel staan twee Belgische vrouwen ingeschreven. Flipkens vormt, aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson, het eerste reekshoofd. Bonaventure speelt samen met de Hongaarse Jani Reka-Luca.

belga

Bemelmans plaatst zich voor hoofdtabel ATP Marseille

Bemelmans, het tweede reekshoofd in de kwalificaties, rekende in de tweede en laatste kwalificatieronde af met de Fransman Calvin Hemery (ATP 150). Na 1 uur en 14 minuten won hij met tweemaal 6-4. Bemelmans nam gisteren de eerste horde in de kwalificaties door de Spanjaard Javier Marti (ATP 241) met tweemaal 6-1 te verslaan.

Het is nog niet bekend wie Bemelmans' tegenstander wordt in de eerste ronde op de hoofdtabel. De vier opties zijn de Fransen Hugo Gaston (ATP 1341), die een wildcard kreeg, en Pierre-Hugues Herbert (ATP 99), de Serviër Laslo Djere (ATP 90) en het Russische negende reekshoofd Karen Khachanov (ATP 47).

De dertigjarige Limburger is de enige Belg op de hoofdtabel in Marseille. David Goffin (ATP 7) stond er aanvankelijk ook op, maar gaf forfait. Zaterdag kreeg de Luikenaar een tennisbal tegen zijn oog in de halve finales van het ATP-toernooi in Rotterdam tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 4). Goffin last een week rust in. 

Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Julien Tytgadt

    Ok David dat is zeer goed nieuws om te horen,want ik mis je te zien spelen,en om te supporteren want wij hebben bijna niemand van de mannen meer op het veld.