Goffin kan in halve finale in Tokio niet stunten tegen nummer één Djokovic

REUTERS
David Goffin (ATP 15) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de halve finale van de Rakuten Open in Tokio. De 28-jarige Luikenaar ging in twee sets ten onder tegen Novak Djokovic (ATP 1). De Serviër neemt het in de finale op tegen John Millman (ATP 80).

In zijn vorige twee deelnames haalde Goffin de finale op de Rakuten Open. Geen drie op een rij dus. “Tegen zo’n topper als Novak Djokovic moet je elke kans grijpen die je krijgt”, klonk het vooraf bij Goffin. En dat gebeurde niet. 

Goffin liet nochtans bijwijlen aardig tennis zien, zo getuigt het eerste punt in de video hierboven. Maar de Serviër speelde nu eenmaal nog een klasse hoger. Nadat de Luikenaar in de eerste set snel z’n service moest inleveren, werd het 6-3. Ook in de tweede set stond Goffin onmiddellijk onder druk, Djokovic pakte bij een 0-0 eerst uit aan het net, waarna hij enkele kanonslagen van onze landgenoot pareerde en opnieuw vroeg Goffins service afsnoepte. Het kwaad was geschied, Djokovic stoomde door naar 6-4. In de finale komt ‘Nole’ uit tegen de Australiër Millman.

Djokovic: “Ik wist dat ik er vanaf het eerste punt moest staan”

“Ik had een moeilijke wedstrijd verwacht”, liet Djokovic na zijn zege optekenen. “David was duidelijk in vorm, in de kwartfinales tegen Chung was hij indrukwekkend. Ik wist dat ik er vanaf het eerste punt moest staan. Ik ben erin geslaagd om in de twee sets een snelle break te realiseren. Daarna volstond het goed op te slaan om de wedstrijd te winnen. De kwaliteit van het spel was goed. Het was een uitstekende test voor mij, de grootste sinds het begin van het toernooi. Ik ben heel tevreden over de manier waarop ik deze week heb gespeeld. Ik hoop dat ik zondag de kroon op het werk kan zetten.”

Djokovic gaf ook een woordje over zijn volgende tegenstander. “Ik heb Millman vandaag bezig gezien”, zei de Serviër. “Hij heeft een mooie zege geboekt tegen Reilly Opelka (ATP 53), wat niet evident is gezien zijn stevige opslag. Millman strijdt er altijd voor op het court, hij geeft nooit op. Hij loopt voor elke bal. Het wordt opnieuw een gevecht vanachter de baseline. Hopelijk draait mijn service morgen nog steeds goed, want het zal nodig zijn...”

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.