Goffin is op zijn hoede voor Berlocq: "Een vechter die spelen op gravel gewend is"

BELGA
David Goffin (ATP 13) krijgt met de Argentijn Carlos Berlocq (ATP 126) een gravelliefhebber tegenover zich in de tweede ronde van Roland Garros. Belgiës nummer 1 beseft dat het tegen de 33-jarige qualifier een lastige wedstrijd kan worden.

"Hij is een vechter en is het gewoon op gravel te spelen. Met Argentinië heeft hij tegen ons in de Davis Cup het dubbel gespeeld (in september '15 tegen Darcis/Bemelmans, red). Op gravel weet je dat je specialisten kan tegenkomen en ik bots er nu al op een in de tweede ronde. Hij heeft zich al bewezen in de kwalificaties. Maar ik denk wel dat ik het spel heb om het hem lastig te maken."

Goffin bereidde zich vandaag voor op het duel door een uurtje te trainen met zijn Oostenrijkse vriend Dominic Thiem (ATP 15). De Luikenaar zegt steeds beter te kunnen omgaan met de toegenomen verwachtingen. "Bij de Belgen voel je heel wat enthousiasme rond dit toernooi. Iedereen maakt de verplaatsing, de supporters, de journalisten. Maar ik ga er steeds beter mee om. Dat is de ervaring. Ik hoop dat ik hierin blijf evolueren."

Ook aan zijn tennis schaaft Goffin continu, benadrukt hij. "Ik wil op elk vlak beter worden, aanvallender spelen en constanter en meer solide worden. Op gravel voel ik mij beter en beter. In Rome heb ik voor ik naar hier kwam heel goed gespeeld (met onder meer een 6-0, 6-0 tegen Berdych). Ik ben tevreden."

Over zijn samenwerking met de Zweed Thomas Johansson is Goffin zeer te spreken. "Hij zorgt echt voor een meerwaarde in mijn team, hij brengt iets bij wat Thierry (Van Cleemput, zijn coach) niet kan. Hij heeft de ervaring, won grandslams, stond in de top 10. Bovendien heeft hij een gelijkaardig lichaamsbouw als ik. Hij sloeg zeer goed op, had een zeer goed slag, een goede slice en kwam vaak aan het net. Ik wilde echt met hem werken. Hij is ook een mooi persoon, met goeie waarden."