Goffin: "Hopelijk zorgt zege tegen Pella voor een ommekeer"

photo_news
David Goffin (ATP 14) was na afloop van zijn gewonnen vijfsetter tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 72) zo blij als een kind met de kwalificatie voor de derde ronde. Hij had er vier uur en negentien minuten voor moeten zwoegen.

"Ik ben blij met mijn zege tegen een toch wel erg sterke tegenstander", opende Goffin na afloop. De Luikenaar had afgezien tegen Pella. Op fysiek vlak speelde de pijn aan zijn linkerbeen weer op, terwijl Goffin op sportief vlak de sterke linker van Pella maar niet onder controle kreeg. Het leidde tot een ongekend aantal van 81 directe fouten.

Maar toch kwalificeerde Goffin zich voor de derde ronde. Daarin is de Fransman Gaël Monfils de tegenstander. "Met Gaël weet je maar nooit", legde Goffin, die twee van zijn drie vorige ontmoetingen met Monfils verloor, uit. "Ik zal waarschijnlijk veel moeten lopen. Hopelijk heeft de zege tegen Pella voor een ommekeer gezorgd."

photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.