Goffin heeft vier sets nodig tegen sterke Oekraïner

Photo News
David Goffin heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De 26-jarige Luikenaar rekende in vier sets (2-6, 4-6, 6-3 en 3-6) af met Sergiy Stakhovsky, het nummer 123 op de wereldranglijst. De volgende tegenstander van tiende reekshoofd Goffin wordt de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 65).

David Goffin kreeg vooraf met Sergiy Stakhovsky een haalbare kaart voorgeschoteld. De Luikenaar zette zijn Oekraïense opponent vanaf de start onder druk. Het openingsspelletje duurde maar liefst negen minuten, en onze landgenoot ging meteen door de opslag van Stakhovsky. De service van 'La Goff' draaide prima, daarnaast was hij fysiek duidelijk de betere. De 26-jarige Luikenaar gunde zijn tegenstander in het eerste bedrijf slechts twee spelletjes: 2-6. 

Ook bij aanvang van set twee dicteerde Goffin de wet. Stakhovsky moest al snel zijn service inleveren, terwijl onze landgenoot kon uitpakken met een blanco opslagbeurt. De Oekraïner moest zwoegen voor de punten, maar haalde uiteindelijk toch enkele games binnen, aangezien Goffin zijn breakkansen niet benutte. Stakhovsky groeide in de wedstrijd, maar de Luikenaar kon telkens zijn opslag behouden, al moest hij wel eerder twee breakpunten wegwerken. Zo haalde 'La Goff' ook de tweede set binnen: 4-6.

Goffin moet één set afstaan

Het nummer 123 op de wereldranglijst probeerde in het begin van het derde bedrijf wat weerwerk te bieden, en dat lukte ook. Voor het eerst keek hij niet tegen een snelle achterstand aan, en moest Goffin zowaar zijn opslag inleveren. De Luikenaar probeerde terug te knokken, maar Stakhovsky verhoogde zijn niveau en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. De Oekraïner won de derde set met 6-3.

Stakhovsky had duidelijk vertrouwen getankt en dat was in het vierde bedrijf ook merkbaar. Goffin werd onder druk gezet, maar ging nadien door de opslag van de Oekraïner. De nummer twaalf van de wereld kreeg vervolgens opnieuw greep op de partij, en mocht bij een 3-5-voorsprong de wedstrijd uitserveren. De eerste matchbal was meteen de goede voor 'La Goff'.

Goffin is na de uitschakeling van Steve Darcis (ATP 38) en kwalificatiespeler Arthur De Greef (ATP 127), allebei out in de eerste ronde, nog de enige Belgische man op de (enkel)tabel van Roland Garros.

Photo News
Photo News

Goffin treft Zeballos in derde ronde

David Goffin (ATP 12) neemt het in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 65). Zeballos schakelde vandaag het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP 22) uit met 7-6 (7/5), 7-6 (7/5) en 6-3. 

Goffin (26) en Zeballos (32) speelden al vijf keer tegen elkaar. Goffin leidt met 4-1 en won ook hun laatste ontmoeting, vorig jaar op hardcourt in Miami (7-5, 6-3).

Zeballos is bezig aan zijn vijfde Roland Garros. Het is de eerste keer dat hij in Parijs de derde ronde (zestiende finales) haalt.

Als David Goffin de achtste finales bereikt, dan wacht daar vermoedelijk de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7). De Luikenaar krijgt dan een kans op revanche voor zijn nederlaag tegen Thiem vorig jaar in de kwartfinales van Roland Garros. 

Zeballos schakelde Karlovic uit in de tweede ronde en wordt de tegenstander van Goffin in de derde ronde
AFP Zeballos schakelde Karlovic uit in de tweede ronde en wordt de tegenstander van Goffin in de derde ronde

Goffin: "Voel me fysiek en mentaal uitstekend"

"Ik heb twee goede matchen achter de rug hier op Roland Garros en sta opnieuw in de derde ronde", aldus Goffin na de match. "Dat is een mooi begin. Ik heb tegen Stakhovsky een set verloren, maar ik heb goed gereageerd. Ik sta sterk te spelen op mijn eigen opslag, zelfs op het einde van match nog. In het begin van de derde set miste ik misschien een beetje snelheid in mijn spel en dat heb ik cash betaald. Maar fysiek en mentaal voel ik me uitstekend."

Vrijdag neemt Goffin het voor een plek in de achtste finales op tegen Horacio Zeballos. Wat verwacht de Luikenaar van die partij? "Zeballos is een linkshandige speler, die aan een goed gravelseizoen bezig is", blikte Goffin vooruit. De Luikenaar versloeg de Argentijn al vier keer eerder in zijn carrière. "Hij heeft een goede eerste ronde achter de rug tegen Adrian Mannarino (ATP 54) en klopte nu Karlovic. Hij zal dus zeker zelfvertrouwen hebben. Het is nooit makkelijk om op gravel tegen een linkshandige speler te spelen, die goed serveert, goed retourneert en weinig fouten maakt. Ik zal hem veel moeten laten lopen, want als hij tijd krijgt, kan hij gevaarlijke returns slaan."