Goffin had alles onder controle, maar druipt toch af in Melbourne: Rus die in 2020 nog niet verloor in vier sets te sterk

AP
Was het zijn rugblessure of toch gewoon het blitztennis van man-in-vorm Andrey Rublev (ATP 16)? David Goffin (ATP 11) leek tot 6-2, 5-4 alles onder controle te hebben maar moest uiteindelijk met 6-2, 6-7, 4-6, 6-7 zijn meerdere erkennen in de 22-jarige Rus. Ontgoochelend.

Onder een zalig zonnetje kwamen David Goffin en Andrey Rublev een stampvolle 1573 Arena binnen. De verwachtingen waren hooggespannen voor deze partij tussen de man die Rafael Nadal had verslagen op de ATP Cup en zijn tegenstander die nog ongeslagen was in 2020. Bovendien hanteren beide heren een gelijksoortig tennis en dat zou voor een sympathieke match moeten zorgen. Goffin was alleszins op de afspraak. Hij serveerde, retourneerde en speelde intelligent, varieerde goed en liet Rublev weinig kans. Van zijn rugblessure opgelopen in de tweede ronde tegen Pierre-Hugues Herbert leek hij niets overgehouden hebben. De Luikenaar was zijn lichtvoetige zelve en ging door naar 6-2, 5-4.

REUTERS

Moment gekomen voor de felle Rublev om nog een tandje bij te steken terwijl bij onze landgenoot een oud euvel de kop opstak. Goffin kroop achteruit en betaalde die passiviteit cash. Hij redde nog wel mooi een setpunt bij 5-6 maar kon in de tiebreak nooit aanspraak maken op winst. “Ik zal het spel moeten dicteren”, had Goffin nochtans voor aanvang gezegd. “Ik moet hem uit zijn patroon halen, eenmaal dat hij in het midden van de baan staat en kan uithalen met zijn forehand dan slaat hij heel hard in alle zones.” Begin derde set leek het elfde reekshoofd de koe opnieuw bij de horens te vatten, break naar 2-0. Maar die voorsprong moest hij onmiddellijk weer afgeven. Meer zelfs, bij 4-4 profiteerde de gedreven Rublev van een matig, Luiks servicegame en de derde set was even later ook in Russische handen. De clan Goffin begon nu toch lichtjes te zweten.

REUTERS

Het bleek uiteindelijk het begin van de zwanenzang voor Goffin. Hij knokte zich nog wel even terug in de match door een break in set vier ongedaan te maken maar kwam een slechte start in de tiebreak van die vierde set niet te boven. Goffin redde nog vier matchpunten – hij stond 0-6 in het krijt – maar na exact drie uur zat zijn Australian Open erop. En dat is toch een tikkeltje ontgoochelend na de resultaten die hij had laten optekenen in de voorafgaande ATP Cup.

REUTERS
AP
AP
REUTERS
REUTERS9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Het niveau bij de mannen is hoog. Ook in de breedte. Als je ziet dat talenten als Dimitrov, Thiem en Raonic allemaal al eens in de top 5 gestaan hebben en soms weer uit de top 10 pf top 20 tuimelen. Als je rond de top 10 zit ben je veel meer dan een middenmoter. Hoeveel Belgische voetballers, wielrenners of andere sporters zitten er bij de top 10. Ook bij de vrouwen is de top aan het verbreden. Clijsters zal het nog merken.

 • Dirk Van Den Bossche

  Alles onder controle ? Blijkbaar niet dus. Middenmotor met af en toe een uitschieter.

 • Serge Dela Ruelle

  Aan al de mensen die het weer zo goed weten, ga er zelf maar aan staan !!!!!

 • jan janssens

  Hij wint tegen een Nadal die nog in vakantiemodus verkeert, en ja dan maken ze er weer de superster van die hij absoluut niet is.

 • Herbert Verbeeck

  Zeer goede tennisser maar zal altijd mentaal tenonder gaan. Dat laatste greintje bijten ontbreekt.