Goffin en Darcis werken historische finale af voor 90% Belgische fans

BELGA
De Belgische Davis Cup-kapitein Johan Van Herck kijkt net als tennisminnend België reikhalzend uit naar de grote finale van de Davis Cup, die op 27 november van start gaat op het gravel van Flanders Expo in Gent. In die eindstrijd krijgen de Belgen zoals bekend het Groot-Brittannië van 's werelds nummer drie Andy Murray over de vloer. Volgens Van Herck is Team Belgium klaar voor de uitdaging, zei hij vandaag op een persconferentie in Flanders Expo. Tennis Vlaanderen hamert dan weer op een vrijwel volledig Belgisch publiek: 90% landgenoten en slechts 10% Britten.

Op weg naar de finale schakelde België achtereenvolgens Zwitserland (in Luik), Canada (in Middelkerke) en Argentinië (in Vorst Nationaal in Brussel) uit. Ook de finale spelen de Belgen in eigen land, ditmaal is Flanders Expo in Gent de 'place to be'.

Klaar voor uitdaging
"We hebben al drie fantastische organisaties achter de rug en ik twijfel er niet aan dat ook de vierde super wordt", verklaarde Van Herck. "Als team zijn wij dan ook enorm blij dat we de finale opnieuw voor eigen volk kunnen afwerken. We zijn echt klaar voor de uitdaging", klonk het.

Rol van underdog
Als België zijn allereerste Davis Cup-eindzege wil pakken, moet het wel voorbij ene Andy Murray. "We starten dan wel als underdog, maar ik voel een enorme drive in mijn groep om die finale zo goed mogelijk af te werken. We gaan in ieder geval zoals steeds ons hart en onze ziel op het terrein laten. Deze finale is een unieke gebeurtenis, met een zege zouden we die alleen maar historischer kunnen maken."

BELGA
BELGA
BELGA

De grote finale moet er een worden met een vrijwel uitsluitend Belgisch publiek. Dat verklaarde Dirk De Maeseneer, de voorzitter van Tennis Vlaanderen op de persconferentie in Flanders Expo, Gent.

90% Belgen
Voor de finale voorziet Flanders Expo (via Artexis Easyfairs) in zijn grootste hal zoals bekend een tribune met een capaciteit van 13.000 zitjes. Maar liefst 90 procent daarvan is voorzien voor Belgische tennisfans. De overige tien procent, oftewel 1168 tickets, is voor de Britten. Die 10% is het door de Internationale Tennis Federatie (ITF) opgelegde minimum voor bezoekende fans.

Steun fans belangrijk
Tennis Vlaanderen heeft er dus heel bewust voor gekozen om er een Belgische finale van te maken. "We hebben tijdens onze voorbije Davis Cup-ontmoetingen gezien hoe belangrijk de steun van de fans steeds was en dat willen we nu ook bereiken", aldus De Maeseneer. "Mede dankzij onze schitterende supporters zijn we tot in die historische finale geraakt."

PHOTO_NEWS
BELGA