Goffin delft in Zwitserse Gstaad onderspit tegen Oostenrijker Thiem

AFP
Het had zijn derde ATP-titel kunnen zijn, maar onze landgenoot David Goffin (ATP 14) was in de finale van het graveltoernooi in Gstaad niet opgewassen tegen de 21-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 24). In hun vijfde ontmoeting werd het 5-7 en 2-6. De 24-jarige Luikenaar leidt in de onderlinge confrontaties wel nog met 3-2. De partij klokte af op 1 uur en 26 minuten.

De Belgische nummer één, het topreekshoofd op het Swiss Open, realiseerde in de eerste set een 3-5 voorsprong. Toch wist de als derde geplaatste Thiem de set alsnog met 7-5 naar zich toe te trekken. In de tweede set ging Goffin meteen door de opslag van de Oostenrijker, maar die reageerde met een tegenbreak en liep uit tot 6-2.

Metz en Kitzbühel
Goffin, die voor de vijfde keer in een ATP-finale stond, kon in Gstaad de derde ATP-trofee uit zijn carrière veroveren. Vorig jaar won hij de toernooien in het Franse Metz en het Oostenrijkse Kitzbühel. Dit jaar verloor Goffin de finale in het Nederlandse s'-Hertogenbosch. In 2014 slaagde hij er niet in de eindstrijd van het toernooi in het Zwitserse Bazel winnend af te sluiten.

Derde titel voor Thiem
Voor Thiem is het zijn derde ATP-titel. Dit seizoen was hij al goed voor eindzeges in Umag en Nice.

AFP
EPA
AP
AP