Gille en Vliegen gaan door op elan in Gstaad - Braziliaanse tennisster krijgt voorlopige schorsing na positieve dopingtest

Gille en Vliegen naar kwartfinales in Gstaad

Sander Gille en Joran Vliegen hebben duidelijk vertrouwen getankt na hun eerste ATP-titel afgelopen weekend in het Zweedse Båstad. Woensdag plaatste he Belgische duo zich voor de kwartfinales van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Zwitserse Gstaad.

De Belgische tandem klopte in de eerste ronde de Spanjaarden Pablo Andújar-Alba en Gerard Granollers-Pujol in 3-6, 6-2 en 10-6 in de supertiebreak. De partij duurde 1 uur en 2 minuten. In de kwartfinales wachten de Filipijn Treat Huey en de Deen Frederik Nielsen.

Sander Gille en Joran Vliegen na hun winst in Båstad afgelopen weekend
EPA Sander Gille en Joran Vliegen na hun winst in Båstad afgelopen weekend

Haddad Maia betrapt op doping

De Braziliaanse tennisspeelster Beatriz Haddad Maia is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest op 4 juni tijdens het Kroatië Open. De internationale tennisbond ITF meldt dat bij de nummer 1 van haar land sporen van selectieve androgeen-receptormodulatoren, zogenoemde SARMs, zijn aangetroffen. Die hebben dezelfde eigenschappen als anabole steroïden en staan op de dopinglijst.

De 23-jarige Haddad Maia versloeg recent op Wimbledon in de eerste ronde de Spaanse Garbiñe Muguruza, waarna ze er in de tweede ronde uitvloog tegen de Britse Harriet Dart. Ze is de nummer 99 van de wereld. “Haddad Maia heeft het recht de zaak mondeling toe te lichten, maar ze heeft tot nu toe nog niet van deze mogelijkheid gebruik gemaakt”, aldus de ITF.

Photo News

Broers Murray dubbelen opnieuw samen in Washington

Andy en Jamie Murray zullen samen aantreden in het dubbeltoernooi van Washington volgende week.

Vier jaar na hun dubbelwedstrijd in de halve finale van de Davis Cup tegen Argentinië zullen de Schotse broers weer samen spelen. Jamie Murray, zesvoudig grandslamkampioen in het dubbelspel, hield op Wimbledon de boot nog af omdat hij “een jaar zou weggooien” als hij met iemand zou dubbelen die “een half jaar geen racket heeft vastgenomen.”

In Washington zullen ze dus wel weer zij aan zij staan, tot vreugde van de organisator. “Dit ATP-toernooi zet echt in op het dubbelspel. De competitie is fantastisch en dat de broertjes Murray meedoen maakt het alleen maar mooier”, aldus toernooimanager Mark Ein. 

Andy Murray zal na Queens, Eastbourne en Wimbledon zijn vierde toernooi betwisten sinds zijn comeback van een heupblessure. Het zal zijn eerste zijn op hardcourt sinds de Australian Open in januari, waar hij moest opgeven.

De Murray-broers na hun dubbelzege tegen Argentinië in 2015.
photo_news De Murray-broers na hun dubbelzege tegen Argentinië in 2015.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.