Geen kwartfinale voor Goffin in Bazel: 22-jarige Amerikaan nipt te sterk, Masters halen wordt moeilijk

Goffin.
EPA Goffin.
David Goffin (ATP-13) heeft zich niet voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Bazel (2.082.655 euro) kunnen plaatsen. De Luikenaar, als zesde geplaatst, verloor in de tweede ronde van de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-37). Na 2 uur en 25 minuten stond de 6-7 (4/7), 7-6 (7/4), 7-5 eindstand op het bord.

Het was de tweede ontmoeting tussen de 28-jarige Goffin en de 22-jarige Opelka. Begin 2017 klopte hij de Amerikaan wel in de eerste ronde van het Australian Open in een vijfsetter. Goffin is een voormalig runner-up in Bazel. In 2014 verloor hij in de finale van Roger Federer, die deze week op een tiende titel in zijn thuistoernooi mikt.

Concurrenten

Door de vroege uitschakeling lijkt het halen van de World Tour Finals bijna onmogelijk voor Goffin. Daarvoor zou hij op het ATP-toernooi van Parijs minstens een halve finale moeten halen. Zijn voornaamste concurrenten Matteo Berrettini (Ita/ATP-11) en Roberto Bautista Agut (Spa/ATP-10) zullen deze week hun voorsprong kunnen uitdiepen. Zij plaatsten zich wel voor de kwartfinales van respectievelijk het ATP-toernooi in Wenen en Bazel. Berrettini, de achtste en laatste die zich virtueel plaatst, heeft nu al 245 punten meer dan onze landgenoot. Goffins achterstand op Bautista Agut, ook nog niet uitgeteld, bedraagt 205 punten.

De Italiaan Matteo Berrettini heeft momenteel de beste papieren om het laatste ticket voor de Masters te halen.
AFP De Italiaan Matteo Berrettini heeft momenteel de beste papieren om het laatste ticket voor de Masters te halen.

Finale nodig

Met een plaats bij de laatste vier in Parijs schrijft hij 360 punten bij op zijn conto. Maar Goffin moet dan wel hopen dat Berrettini en Bautista Agut slecht scoren in de Franse hoofdstad. Idealiter schopt Goffin het tot de finale in de Franse hoofdstad, aangezien die 600 punten oplevert. Dan kan een tweede deelname aan de Finals hem bijna niet ontsnappen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Sommigen noemen een plaats tussen 10 en 15 in de wereld een figurant. In het wielrennen staat de tweede Belg in de UCI ranking individueel op plaats 14. Dus op Van Avermaet na zijn alle andere Belgische profwielrenners figuranten. In een sport die nog altijd minder mondiaal is dan het tennis.

  • Gerrit Versteele

    Zal altijd een figurant blijven he.