Geen finale voor Elise Mertens: Osaka in twee sets te sterk in Osaka

REUTERS
Geen finale voor Elise Mertens (WTA 24) in Osaka. Voormalig nummer één van de wereld Naomi Osaka (WTA 4) was in de halve finale met 6-4, 6-1 te sterk voor de Limburgse.

Eerder vandaag had Mertens zich vlot geplaatst voor de laatste vier na 6-4, 6-3-winst tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 54). De wedstrijd, die 1u13' duurde, moest door het slechte weer een dag worden uitgesteld. Vanwege die vertraging moest Mertens later vandaag ook aan de bak in de halve finale tegen Osaka. De 23-jarige Mertens en de 21-jarige Osaka stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. In september 2017 versloeg Mertens de Japanse in drie sets op het toernooi in het Chinese Wuhan.

Mertens blijft voorlopig steken op vijf WTA-toernooizeges in het enkelspel. Ze won er ook al tien in het dubbel, waaronder onlangs de US Open aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Osaka doet zondag in de finale een gooi naar een vierde titel. Haar tegenstandster wordt Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 41). De Russische versloeg de Duitse Angelique Kerber (WTA 15) met 6-3, 6-3. De 28-jarige Pavlyuchenkova speelt zondag haar negentiende WTA-finale. Tot dusver won ze twaalf titels. Dit jaar staat de teller nog op nul.

REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Haar kwart finale was gedaan op 5:30 en de halve finale was al gedaan tegen 10:30. Dus dat waren twee wedstrijden bijna na elkaar. Door de regenpauze van de dag voordien. Dan kan je je kansen niet echt verdedigen. Zeker niet tegen iemand van dat niveau.

  • Didier BRIGLIA

    Belgié betekend niks meer op tennis vlak!!!