Geen derde ronde voor Goffin in Rome: Del Potro klopt Luikenaar in twee sets

Photo News
David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het ATP-toernooi in Rome. Onze landgenoot moest in twee sets buigen voor de Argentijn Juan Martin del Potro, het nummer negen in de wereld. Het werd 6-4, 6-2. Goffin had normaliter gisteren moeten aantreden tegen Del Potro, maar toen stak de regen stokken in de wielen.

In een gelijkopgaande eerste set moest Goffin tweemaal zijn opslag prijsgeven. De Luikenaar kon Del Potro zelf maar één maal breaken en zo ging de eerste set met 6-4 naar de Argentijn. In de tweede set verloor onze landgenoot meteen zijn service, waarna hij nooit meer echt in zijn spel kwam. Del Potro stoomde door naar 6-2. In de derde ronde wacht voor de Argentijn een confrontatie met de Noor Casper Ruud (ATP 76).

Door zijn uitschakeling dit jaar in de tweede ronde verliest Goffin veel punten op de ATP-ranglijst. Onze landgenoot is aan een tot dusver teleurstellende gravelcampagne bezig. Eerder ging hij er ook snel uit in Monte Carlo (tweede ronde), Barcelona (tweede ronde) en Madrid (eerste ronde). In het Portugese Estoril bereikte hij begin mei wel de halve finale.

De Belgische nummer één kwam in de Italiaanse hoofstad ook in het dubbelspel in actie. Aan de zijde van de Fransman Jérémy Chardy sneuvelde hij dinsdag in de tweede ronde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.