Geblesseerde Djokovic geeft er de brui aan op Wimbledon na amper één set: "Ik denk dat een pauze te overwegen is"

Djokovic had last van een blessure aan de elleboog
reuters Djokovic had last van een blessure aan de elleboog
Na de exit van Andy Murray strandt ook het Wimbledon-avontuur van Novak Djokovic in de kwartfinales. De Serviër verloor de eerste set na een tiebreak van de Tsjech Thomas Berdych (ATP 15) en gaf bij een 2-0 achterstand in het tweede bedrijf er de brui aan. 'Djoker' ondervond teveel last van een blessure aan de rechterelleboog.

Het Servische tweede reekshoofd liet zich na de eerste set, door Berdych gewonnen na een tiebreak (7/2), behandelen aan zijn rechterelleboog en -schouder. Uiteindelijk wierp Djokovic bij 2-0 voor Berdych in set twee de handdoek in de ring na 1 uur en 3 minuten op het court.

Djokovic, die wordt begeleid door André Agassi, mikte op een vierde Wimbledon-titel. Hij won het prestigieuze grastoernooi op de All England Club in 2011, 2014 en 2015.

Nu wacht Federer
Berdych neemt het in de halve finales op tegen de Zwitser Roger Federer (ATP 5). De Tsjech staat voor het tweede opeenvolgende jaar bij de laatste vier op het Londense gras. Vorig jaar ging hij, in 2010 finalist op Wimbledon, onderuit tegen Andy Murray.

Berdych voor het tweede jaar op rij bij laatste vier
photo_news Berdych voor het tweede jaar op rij bij laatste vier

"Had echt pijn"

"Het is mijn elleboog", liet Djokovic na afloop optekenen. "Ik heb er al anderhalf jaar last van. Het is jammer Wimbledon zo te moeten beëindigen. Ik begon het opnieuw te voelen bij het begin van het toernooi. De pijn bleef toenemen en vandaag was het het ergst."

"Ik heb alles geprobeerd om in goede omstandigheden te spelen. Maar de behandelingen leverden niets op. Bij de service en de forehand had ik echt pijn", vervolgde de Serviër, die pas voor het eerst sinds de Australian Open van 2009 opgaf. "Ik ga nu mijn tijd nemen en met specialisten spreken. Ik denk dat een pauze te overwegen is."

reuters