Gaël Monfils stelt comeback uit

REUTERS
Gaël Monfils (ATP 24) wou deze week weer op het tenniscourt staan, maar stelt zijn comeback noodgedwongen uit. De 27-jarige Fransman heeft nog te veel last van een blessure aan de rechterenkel en geeft forfait voor het ATP-toernooi van Nice (426.505 euro). Dat maakte de organisatie van het graveltoernooi bekend.

Vorig jaar was Monfils nog runner-up in Nice. In de finale verloor hij toen met 6-0 en 7-6 (7/3) van de Spanjaard Albert Montanes (ATP 61), tegen wie hij deze keer al in de eerste ronde had moeten aantreden. De Amerikaan Sam Querrey (ATP 64) neemt als lucky loser zijn plaats op de hoofdtabel in.

Of Monfils volgende week wel zal kunnen starten in Roland Garros, is nog niet duidelijk. Als hij het grandslamtoernooi speelt, zal dat zonder voorbereiding moeten gebeuren. Monfils kwam niet meer in actie sinds hij zich eind april in Boekarest in de halve finales blesseerde.

Dinsdag speelde Monfils samen met Benoit Paire wel het dubbelspel. Dat werd geen succes. Monfils had nog altijd pijn in de enkel en het Franse duo werd in de eerste ronde uitgeschakeld.