Franse toptennisser op onmenselijke manier behandeld: "Jullie negers zijn geboren voor slavernij en verdienen geen vrijheid"

AFP

Wie in de schijnwerpers staat, moet al eens een ferme slag onder de gordel incasseren en dat is ook wat Gaël Monfils gisteravond mocht ondervinden. De 30-jarige Franse tennisser, zoon van een vader uit Guadeloupe en een moeder uit Martinique, werd op de sociale media geconfronteerd met een plat racistische uithaal aan zijn adres en was zodanig gechoqueerd door het incident dat hij het bericht stante pede op Twitter en Instagram gooide.

De nummer 16 op de ATP-ranking wond er geen doekjes om en kreeg dan ook veel bijval van fans: "Echt waar? Wanneer je een slechte dag op het werk hebt, is dit wat je krijgt: geweld, racisme en haters." Waarna Monfils, die nooit verlegen is voor een straffe of zotte stoot op de court, even de Amerikaanse burgerrechtenactivist Martin Luther King citeert: "Ik heb een droom dat op een dag zwarte jongens en meisjes hand in hand zullen lopen met blanke jongens en meisjes."

Het bericht dat Monfils ontving, is dan ook hallucinant (zie hieronder) en is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een gefrustreerde gokker. Monfils verloor gisteren immers verrassend van de Zuid-Koreaan Hyeon Chung in de 1/8ste finales van het ATP-toernooi van het Duitse München. De Franse topper kreeg in amper 1 uur en 14 minuten een 2-6 en 4-6 aangesmeerd. Om nog even te staven hoe pijnlijk de nederlaag wel is: de amper 20-jarige Chung, weliswaar een aankomend talent, is pas het nummer 78 van de wereld...

Really?? when u had a bad day at the office it s what u receive! #violence #racism #haters #sport "I have a dream that one day little black boys and girls will be holding hands with white boys and girls" Martin Luther King Jr.

0 Likes, 1 Comments - Gael Monfils (@iamgaelmonfils) on Instagram: "Really?? when u had a bad day at the office it s what u receive! #violence #racism #haters #sport..."