Flipkens zonder verwachtingen in Parijs: "Loting is geen cadeau"

BELGA
Kirsten Flipkens (WTA-61) kwam op Roland Garros nog nooit voorbij de tweede ronde. "Het is dan ook niet mijn favoriete Grand Slam, maar ik ben wel blij dat ik erbij ben", verklaarde de 30-jarige Antwerpse.

Kirsten Flipkens had vanochtend op Suzanne-Lenglen haar toernooi moeten openen tegen de Française Alizé Cornet, maar wegens de regen werd de partij uitgesteld naar morgen. Flipkens staat in de onderlinge duels met Cornet 3-4 achter, maar won wel hun jongste ontmoeting - in juli 2015 op hardcourt in Istanboel (2-6, 6-1, 6-2). "Op gravel wordt het een ander verhaal", beseft Flipkens. "Ik begeef me in het hol van de leeuw. Op Roland Garros een Française bekampen die vorig jaar nog de achtste finales speelde, is zeker geen cadeau."

Flipkens speelde drie graveltoernooien als voorbereiding op Roland Garros, maar kon alleen in Istanboel een wedstrijd winnen. In Rabat en Straatsburg ging ze er meteen uit. "Ik heb niet zoveel verwachtingen", geeft Flipkens toe. "Net als vorig jaar tijdens het US Open, heb ik ook weer wat pijn in de pols. Anderzijds maakt dat dat ik het toernooi ontspannen en zonder druk kan aanvatten. Zoals altijd zal ik me wel de volle honderd procent geven. De voorbereiding was niet ideaal, maar de motivatie is intact."

Photo News
Photo News
BELGA