Flipkens ziet 'road to the final' stranden tegen Russische Pavlyuchenkova

BELGA
Caroline Wozniacki en Denisa Allertova legde ze in het Oostenrijkse Linz verrassend makkelijk over de knie en dus restte onze Kirsten Flipkens (WTA-110) nog slechts één horde richting een onverhoopte plek in de finale. De 24-jarige Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29) - een serieuze mond vol - toonde zich echter een klasse te sterk, na drie sets en 1 uur en 54 minuten strijd moest onze 29-jarige landgenote afdruipen: 3-6, 6-3 en 2-6. Toch een knap parcours van 'Flipper', die weer helemaal terug boven water lijkt.

Pavlyuchenkova leek het vlot in twee sets gaan af te maken, maar gaf in de tweede set een 3-0 voorsprong nog uit handen. Flipkens had duidelijk last aan de schouder en kreeg later in de set ook nog eens een bloedneus. Een medische time-out bracht telkens soelaas. Flipkens won zes spelletjes op rij voor setwinst, maar in de derde set trok een furieuze Pavlyuchenkova, duidelijk ontstemd over de medische time-outs van Flipkens, alsnog het laken naar zich toe.

Halve finale nummer twee
Flipkens maakte in Linz haar comeback nadat een polsblessure haar sinds begin september en haar uitschakeling in de eerste ronde van het US Open van de tenniscourts hield. Het was de tweede keer dit jaar dat ze de halve finales van een WTA-toernooi bereikte. In juli ging ze er in Istanboel in hetzelfde stadium uit. Twee keer schopte Flipkens het wel tot een WTA-finale: in 2012 won ze in Quebec, in 2013 werd ze runner-up in Rosmalen.

Russin versus Friedsam
Morgengaat de 24-jarige Pavlyuchenkova in haar twaalfde WTA-finale op zoek naar een achtste titel, een eerste dit seizoen. Ze doet dat tegen de 21-jarige Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-118), die zich met 6-3, 4-6, 7-5 winst tegen de de Zweedse Johanna Larson (WTA-59) voor het eerst voor een WTA-finale plaatste. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Pavlyuchenkova en Friedsam.

PHOTO_NEWSReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels