Flipkens wint amper één spelletje tegen Cornet en moet meteen inpakken

BELGA
Voor Kirsten Flipkens zit Roland Garros er al na één wedstrijd op. De 30-jarige Geelse verloor kansloos van de Française Alizé Cornet en kon amper één spelletje winnen, 6-1 6-0 in 55 minuten. Net als vorig jaar is de eerste ronde al meteen het eindstation voor Flipper.

Kirsten Flipkens trok zonder veel verwachtingen naar Parijs. "Ik begeef me in het hol van de leeuw. Op Roland Garros een Française bekampen die vorig jaar nog de achtste finales speelde, is zeker geen cadeau", vertelde ze gisteren. En zo geschiedde want de machtsverhoudingen werden bijzonder snel duidelijk. Flipper liep vanaf bal één achter de feiten aan. Ze leverde drie keer haar service in en won geen enkel punt op haar eerste opslag. Cornet profiteerde optimaal en haalde met agressief tennis de eerste set binnen, 6-1.

Ook in het tweede bedrijf stond er geen maat op Cornet die - gesteund door het thuispubliek - Flipkens opnieuw naar de keel greep. Onze landgenote probeerde wel terug te knokken, maar bij de nummer 50 van de wereld lukte werkelijk alles. Ze snoepte opnieuw de opslag af van Flipper, werkte vervolgens op haar eigen service drie breakkansen weg en stoomde door naar 4-0. Flipkens werd er stilaan moedeloos van en kwam zelfs niet meer op het scorebord in de tweede set, een pijnlijke 6-0 was het gevolg.

Photo News
BELGA

Flipkens: "Het was mijn dag niet"

"Dit is moeilijk om te aanvaarden, maar Cornet heeft de perfecte match gespeeld", oordeelde Flipkens. "Ik was niet in topvorm, maar wil me ook niet verstoppen achter mijn polsblessure. Ik sloeg bijzonder slecht op en zij zette me meteen het mes op de keel. Desondanks heb ik toch oplossingen proberen te zoeken. In de tweede set had ik me voorgenomen om minstens één keer per spelletje naar het net te komen. Het is niet dat ik 40 onnodige fouten gemaakt heb, het was gewoon mijn dag niet. Dat gebeurt", klonk het.

Flipkens heeft naar eigen zeggen andere doelen dan Roland Garros. dit jaar. "Het is nu al een jaar dat ik voluit op een deelname aan de Olympische Spelen van Rio mik", gaf de Kempense toe. Ze nam nog nooit deel aan het grootste sportevent ter wereld. Vier jaar geleden in Londen - op haar favoriete ondergrond (gras) - was ze er niet bij omdat ze na tal van fysieke kwaaltjes naar de lagere regionen van de WTA-ranking teruggezakt was. Ditmaal wil ze de Spelen niet missen. "Ik heb alles al meegemaakt. Ik won een titel (in 2012 in Québec), ik speelde de halve finales op Wimbledon (2013), bereikte de dertiende plaats op de WTA-ranking, maar nam nog nooit deel aan de Olympische Spelen. Dat zou de kers op de taart zijn", klonk het.

Flipper verloor ook vorig jaar in de eerste ronde in Parijs, haar nederlaag tegen Cornet heeft dus niet meteen grote gevolgen. "De voorbije maanden heb ik er alles aan gedaan om me voor Rio te plaatsen. Eind vorig jaar trok in naar Taiwan toen ik rond plaats 100 op de ranking stond. In februari reisde ik last minute naar Monterrey af toen ik hoorde dat ik alsnog op de hoofdtabel stond en daar bereikte ik de finale. Mijn kalender stond volledig in het teken van Rio, ik kruis mijn vingers om er te geraken".

BELGA
BELGA
Photo News
BELGA