Flipkens trots na zege in Fed Cup: “In eigen land het beslissende punt kunnen binnenhalen, dat doet mij wel iets”

Photo News
De Belgische tennisdames hebben zich geplaatst voor de finaleweek van de Fed Cup in Boedapest. In Kortrijk haalde Kirsten Flipkens het beslissende derde punt binnen tegen Kazachstan: 3-1. Flipkens blikt trots terug op haar eigen prestatie en die van het team: “We hebben in de breedte heel veel mogelijkheden”

Ook kapitein Johan Van Herck was zichtbaar tevreden na afloop. “Ik denk dat we heel blij mogen zijn. Daar hadden we op voorhand voor getekend. Als team hebben we vandaag heel goed gereageerd en echt goed tennis gespeeld.” Hij blikte ook al vooruit naar de finale half april in Boedapest: “We zullen kijken wie beschikbaar is en dan in functie van de vorm en de ondergrond daar de juiste keuzes maken”. 

Kirsten Flipkens haalde het beslissende punt binnen.
VTM Nieuws Kirsten Flipkens haalde het beslissende punt binnen.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Martina Baskin

  Toch best niet vergeten dat onze enige topper Elise Mertens voor deze fed cup ontmoeting 2 van de 3 punten heeft binnen gehaald en daarvoor het Premier tornooi in Sint-Petersburg heeft laten schieten. Hopelijk kan ze nu verder werken naar toptien plaats in de ranking.

 • alfons moons

  Prachtig voor Belgie en Flipper maar iemand moet mij eens uitleggen wat Clijsters daar op die bank doet ! Véél plaatsinnemen kan ik bedenken maar iets anders ?

 • Patrick Deceuninck

  Top

 • Gino Denil

  Heel solide en slimme wedstrijd gespeeld.