Flipkens rekent eenvoudig af met Minnen en plaatst zich voor de hoofdtabel in Doha

Kirsten Flipkens.
Photo News Kirsten Flipkens.

Kirsten Flipkens (WTA 83) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel op het WTA-toernooi in Doha (hardcourt/2,939,695 dollar). De 34-jarige Kempense, het achtste reekshoofd in de kwalificaties, rekende zaterdag in de tweede en laatste kwalificatieronde na een uurtje tennis in twee sets (6-1 en 6-3) af met Greet Minnen (WTA 106), het zestiende reekshoofd. Het was voor Flipkens al de tweede zege tegen een landgenote in de kwalificaties in Doha. Vrijdag rekende ze ook al af met Ysaline Bonaventure (WTA 117).

Elise Mertens (WTA 22), die vorig jaar het toernooi in Doha won, en Alison Van Uytvanck (WTA 48) staan al rechtstreeks op de hoofdtabel in de Qatarese hoofdstad. Mertens treft in de eerste ronde de Chinese Qiang Wang (WTA 28), Van Uytvanck ontmoet de Sloveense Polona Hercog (WTA 43). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.