Flipkens knokt zich na 6-0 setverlies nog voorbij Beck

BELGA
Het zag er lang niet goed uit maar Kirsten Flipkens heeft zich na een felle strijd toch verzekerd van een plaats in de tweede ronde op Wimbledon. De 29-jarige Geelse was in de eerste set nog een maatje te klein voor de Duitse Annika Beck. Flipper stapelde de fouten op tegen een solide spelende Beck en stond na amper 20 minuten al met 6-0 in het krijt. Maar in het tweede bedrijf kantelde de partij. Een veel agressievere Flipkens nam het commando en maakte er 6-3 van. In het derde bedrijf was onze landgenote een tikkeltje koeler en maakte ze het na 1u47 minuten, 6-4.

Kirsten Flipkens haalde in 2013 nog de halve finales op het heilige gras van Wimbledon, maar dit jaar verliep de voorbereiding niet vlekkeloos. Slechts één overwinning tegenover drie nederlagen. Dat Flipkens nog niet het juiste ritme te pakken heeft, bleek al snel in haar eersterondematch tegen de 21-jarige Beck. Onze landgenote moest meteen haar opslagspel inleveren en daarna ging het van kwaad naar erger. Flipper sloeg de ene misser na de andere (13 in totaal) en Beck profiteerde optimaal. Ze stoomde vlot door naar 4-0. De Duitse hield haar foutenlast wel onder controle en viseerde de backhand van Flipkens. Beck sloeg maar één ongedwongen fout in de hele eerste set, impressionant. 6-0 na iets meer dan 20 minuten was dan ook het harde maar terechte verdict.

Flipper kruipt recht
In de tweede set kregen we een heel ander spelbeeld te zien. Flipper slaagde er met de nodige moeite in om haar opslagspel te behouden en ging vervolgens door de opslag van de Duitse. Onze landgenote kwam eindelijk in haar spel en dicteerde nu zelf de wet. De balans winners-fouten lag nu in het voordeel van Flipkens die uitliep naar 5-2. Beck wist nog een spelletje terug te pakken, maar daarna serveerde de Geelse zelf de set uit, 6-3 en alles te herdoen na een uurtje tennis.

Beck kraakt
Het derde bedrijf werd een nagelbijter. Flipkens moest eerst zelf enkele breakkansen wegwerken om vervolgens bij een 2-2 stand door de opslag van de Duitse te gaan. Maar lang kon onze landgenote niet genieten van die bonus, want 'op love' brak Beck terug. Flipkens was niet van de wijs en ging nog maar eens door het opslagspel van haar concurrente. Tweede keer goede keer zo bleek. Een solide spelende Flipkens maakte het droog af, 0-6 6-3 6-4.

Nu wacht Azarenka
Het was hun derde onderlinge duel, het eerste op gras. Eerder dit jaar won Flipkens vlot in het Poolse Katowice (6-4, 6-1 op hardcourt), in 2012 was Beck de beste in Moskou (6-1, 7-5 op hardcourt).

Flipkens speelt in de tweede ronde tegen het Wit-Russische 23e reekshoofd Victoria Azarenka (WTA 24). Die was met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor de Estse Anett Kontaveit (WTA 145).

In de onderlinge duels leidt Azarenka met 3-0 tegen Flipkens. Dit jaar ontmoetten ze elkaar in Indian Wells (6-2, 6-4).

EPA
GETTY
AFP
PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
EPA