Flipkens bezorgt België eerste zege in Fed Cup

PHOTO_NEWS
Kirsten Flipkens (WTA 59) heeft België de zege bezorgd in het duel tegen Letland op de openingsdag in poule D van de Europees-Afrikaanse zone (groep 1) van de Fed Cup.

Flipkens had in haar partij in de Hongaarse hoofdstad Boedapest tegen de zeventienjarige Jelena Ostapenko (WTA 266), de Wimbledon-winnares bij de junioren van 2014, wel drie sets nodig: 6-2, 4-6 en 6-3. Zo bracht Flipper België op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong, want Alison Van Uytvanck (WTA 102) had eerder al de openingspartij in twee sets (6-1 en 6-0) gewonnen van Darta-Elizabete Emulina (geen ranking). In het dubbelspel maakten An-Sophie Mestach en Van Uytvanck er later op de avond tegen Emulina en Ostapenko zelfs 3-0 van: 6-0 en 7-5.

Het Belgische Fed Cup-team strijdt in Boedapest voor een plaats in de play-offs van Wereldgroep II. In poule D nemen ze het nog op tegen Israël (donderdag) en Kroatië (vrijdag). De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs voor Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A, met daarin Servië, Hongarije en Oostenrijk.

Yanina Wickmayer (WTA 66) moest eerder op de dag geblesseerd forfait geven voor het openingsduel tegen Letland. Er is wel nog hoop dat ze de duels tegen Israël en Kroatië zal kunnen spelen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS