Federer mist Roland Garros door operatie aan de knie

Photo News
Roger Federer (ATP 3) moet verstek geven voor Roland Garros. Dat heeft de 38-jarige Zwitser zopas bekend gemaakt via Facebook. Een operatie aan de rechterknie gooit roet in het eten.

“Mijn rechterknie speelt mij al een tijdje parten. Ik hoopte dat de pijn vanzelf zou verdwijnen, maar na onderzoeken en overleg met mijn team werd er beslist om gisteren een kijkoperatie te laten uitvoeren. Nadien bevestigden de dokters dat die ingreep de juiste beslissing was en ze hebben vertrouwen in een volledig herstel. Jammer genoeg mis ik zo wel Dubai, Indian Wells, Bogota, Miami en Roland Garros. Ik dank iedereen voor de steun en ik kijk er al naar uit om opnieuw te tennissen. Ik zie jullie op het gras!”, klinkt het bij ‘RF’.

Voor de twintigvoudige grandslamwinnaar is Roland Garros de enige Grand Slam die hij nog maar één keer kon winnen. Op Wimbledon is hij recordhouder met acht zeges, het Australian Open won hij zeven keer en vijf keer was hij de beste op het US Open. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.