Federer laat zich omringen door meer bodyguards dan Obama

CaC's post on Vine
Roger Federer zal zich in Parijs niet snel eenzaam voelen. De Zwitser, die momenteel zijn kwartfinale tegen landgenoot Wawrinka afwerkt, beweegt zich rond de Porte d'Auteuil steevast voort aan de zijde van een enorm contingent bodyguards waar zelfs Obama jaloers op zou zijn.

Een selfie maken in Parijs met Federer? Vergeet het. Het leger bodyguards aan de zijde van de tennislegende is een rechtstreeks gevolg van wat er zich afspeelde op de eerste dag van het grandslamtoernooi. Na winst tegen de Colombiaan Alejandro Falla snelde een jongen vanuit de tribunes op de court om een selfie te maken met 'King Roger'. Federer (33) kon er niet om lachen en haalde zwaar uit naar de veiligheid op Roland Garros: "Ook zelf vind ik de dichte aanwezigheid van de supporters een van de charmes van het tennis. Maar als spelers moeten wij ons veilig voelen op de baan. Dat was hier niet het geval."

Op een inderhaast georganiseerde persconferentie sprak toernooidirecteur Gilbert Ysern zijn verontschuldingen uit. "Ik begrijp de reactie van Federer. Dit is een gênante fout van ons." Sindsdien neemt Federer het zekere voor het onzekere en laat hij zich omringen door een indrukwekkend leger zware jongens in pak, waartegen zelfs de veiligheidsdiensten van de Amerikaanse president niet zouden opgewassen zijn.

Federer fan breaches security at French Open. Footage courtesy Fox Sport.