Federer in twee dagen voorbij 'vermoeide' Monfils


Roland Garros: Le coup génial de Gaël Monfils... par Sport-Buzz
Roger Federer (ATP 2) heeft zich in Parijs verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De 33-jarige Zwitser nam in de achtste finales in vier sets de maat van de Franse thuisspeler Gaël Monfils (ATP 14). Monfils, die heel vermoeid oogde, mocht vandaag na één uur alweer gaan douchen. Setstanden: 6-3 4-6 6-4 6-1. De partij was gisteren omwille van de invallende duisternis gestaakt bij een 1-1 stand in sets.

Mede door de regen konden beide tenoren gisteren pas om 19u30 opdraven op de Court Philippe Chatrier. Dat leek de Zwitser niet te deren, want hij nam de beste start. Federer liep meteen uit naar 3-0 en liet die voorsprong niet meer glippen. Na een halfuur was de eerste set binnen, 6-3.

Monfils kruipt recht
In de tweede set liep het plots een stuk minder voor de nummer twee van de wereld. Balgoochelaar Monfils ging meteen door de service van zijn tegenstander en leek de set op zak te hebben. Bij een 5-3 bonus mocht de Fransman immers serveren voor setwinst, maar Federer sloeg op het juiste moment weer toe met enkele fraaie punten. Althans toch voor even, want één game later moest ook de Zwitser zijn opslag alweer inleveren. Monfils toverde zijn betere tennis uit zijn racket (of wat dacht u van bovenstaand punt) en zorgde weer voor een evenwicht, 4-6. Meteen het signaal om te partij stop te zetten. In samenspraak met de scheidsrechter werd beslist om vandaag verder te spelen.

Dag 2
En dat bleek vooral in het voordeel van Federer te zijn. Hij snoepte meteen het servicegame van Monfils af en gaf die bonus niet meer uit handen. Een solide spelende Zwitser sleepte de derde set in de wacht met 6-4. En ook in de vierde set ging de winnaar van Roland Garros in 2009 door op zijn elan. Monfils bewoog een stuk minder en vroeg zelfs de kiné op de baan, vermoeidheid of een blessure? Wellicht het eerste. Federer liet het niet aan zijn hart komen en stoomde door naar 6-1.

In de volgende ronde kijkt de 'FedExpress' in de ogen van zijn landgenoot Stanislas Wawrinka. Die haalde het gisteren al makkelijk van thuisspeler Gilles Simon.

AP
REUTERS
AFP
GETTY
REUTERS
GETTY