Federer heeft alle moeite met Kohlschreiber in Halle

GETTY
Roger Federer heeft in de voorbereiding op Wimbledon een flinke waarschuwing gekregen. De Zwitserse tennisser bereikt als favoriet weliswaar de tweede ronde van het grastoernooi in Halle, maar dat kostte tegen Philipp Kohlschreiber de grootste moeite.

Federer maakte op enkele cruciale momenten fouten en balanceerde tegen de Duitser, die voor eigen publiek het beste in zich boven bracht, op de rand van uitschakeling. Hij redde zich na meer dan twee uur en tien minuten ternauwernood in de tiebreak van de derde set. Ook in de eerste was hij iets stabieler in de verlenging: 7-6 (8), 3-6 en 7-6 (5).

Zijn spel tegen Kohlschreiber, met wie hij vaak traint, stemde de 33-jarige Zwitser tevreden. "Ja, het geheel overziend. Het was een prestatie tegen een heel sterke tegenstander. Maar op het eind had ik domweg geluk. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Ik heb er hard voor moeten knokken; het spijt me voor Philipp." De Duitser was kort van stof. "Jammer, bitter, shit. Wat anders moet ik erover zeggen?"